Končar Jasna - prvi hrvatski server sa certifikatom

TVRTKA Končar-INEM danas je na tiskovnoj konferenciji predstavila prvi hrvatski poslužitelj testiran i certificiran za Microsoft Windows Server 2003 operativni sustav. Time je ujedno pokazala da partnerstvo sa softverskom korporacijom Microsoft nije stalo sa dobivanjem certifikata Microsoftovog Zlatnog partnera, već nastavlja i dalje sa novim projektima.

Končar INEM već nekoliko godina osim prijenosnih, stolnih i industrijskih računala, proizvodi mrežne poslužitelje te ih stalno unapređuje. Jedan od rezultata takovog pristupa i rada je certifikat, koji za poslužitelj Končar Jasna potvrđuje da je zadovoljio najstrože zahtjeve kvalitete koje je pred taj stroj postavila korporacija Microsoft.

JASNA S 19" 1U Server je jednoprocesorsko računalo zasnovano na Intel Pentium 4 procesorima sa Hyperthread tehnologijom, Intel 1U 19" kućištu i Intel 7221BK1 matičnoj ploči sa SATA RAID kontrolerom. Idealno kao ekonomični server za ugradnju u rack, napravljeno je tako da pruža maksimum brzine i pouzdanosti pristupa važnim podacima. Omogućuje lako održavanje te stalni nazor parametara.

"Zahvaljujući ovom izuzetnom priznanju tvrtke Microsoft, Končar-INEM-u se otvaraju brojne nove mogućnosti i područja na kojima ćemo moći dokazati kvalitetu naših proizvoda. I ne samo proizvoda, već i vještina koje posjedujemo na polju pružanja cjelovitih informatičkih usluga. Izrazito smo ponosni na postignuto, što će nas osnažiti i u ostvarivanje svih trenutnih i budućih ciljeva", rekao je Jadranko Ahel, član Uprave tvrtke Končar-INEM.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara