Koncert Đorđa Stanettija u Hrvatskom glazbenom zavodu

GLAZBENIK Đorđe Stanetti održao je večeras novogodišnji glasovirski koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu (HGZ) u organizaciji Francuskog instituta.

Na programu su bile glasovirske skladbe Oliviera Messiaena.

Đorđe Stanetti rođen je 1961. u Zagrebu. Glasovir je studirao na Hochschule fuer Musik und Darstellende Kunst u Beču. Već 1977. debitirao je sa Zagrebačkom filharmonijom i od tada je stalno prisutan na koncertnim pozornicama, njegujući repertoar svih stilskih razdoblja i nastupajući kao solist i kao komorni glazbenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nastupao je u svim većim hrvatskim gradovima i u gotovo svim većim glazbenim središtima bivših jugoslavenskih republika te u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Argentini, Švicarskoj i Rumunjskoj.

Kao solist Stanetti je svirao s vodećim orkestrima u regiji (Zagrebačka filharmonija, Slovenska filharmonija, Beogradska filharmonija, Zagrebački solisti), a kao komorni glazbenik surađivao je s mnogim istaknutim domaćim i stranim umjetnicima među kojima je bila suradnja s opernom pjevačicom Dunjom Vejzović te hornistom Radovanom Vlatkovićem.

Đorđe Stanetti profesor je klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara