KONGRES EUROPSKIH MLADIH LIBERALA ODRŽAT ĆE SE U ZAGREBU OD 26. DO 28. OŽUJKA

Kongres Mladih liberala Europe (LYMEC) održat će se u Zagrebu od 26. do 28. ožujka ove godine, a glavna će tema biti predstojeći izbori za Europski parlament u lipnju 2004. i liberalni izborni program, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednica Mladih HNSa Sonja Koenig.

LYMEC je podmladak euorpskih liberal-demokrata (ELDR), federacije europskih liberalnih stranaka, a njezini članovi iz Hrvatske su HNS, LS, Libra i HSLS.

Skupu će se obratiti predsjednica LYMEC-a i kandidatkinja za europski parlament Ellen Trane Norby iz Danske, potpredsjednica Europskih liberalnih demokrata (ELDR) Katarina Gloncakova-Golev iz Slovačke te lideri liberalnih stranaka u Hrvatskoj - Vesna Pusić, Ivan Čehok, Ivo Banac i Jozo Radoš.

Kongres LYMEC-a u Hrvatskoj zajednički organiziraju podmladci HNS-a, LS-a, HSLS-a, Libre i IDS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Potpredsjednik mladih LS-a Dario Runtić rekao je da se na kongresu očekuje usvajanje rezolucije u kojoj će snažno biti podržana kandidatura Hrvatske za članstvom u Europskoj uniji već u slijedećem krugu njezina proširenja.

Na kongresu će sudjelovati više od 150 predstavnika liberalnih podmladaka iz cijele Europe,

Svečano otvaranje kongresa održat će se u petak 26. ožujka u Kulturnom centru Centra Kaptol s početkom u 16 sati, a održavat će se u gradskoj vijećnici.

(Hina) xdm ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara