Kongres istražuje je li Trump lagao u istrazi o ruskoj umiješanosti u izbore

Kongres istražuje je li Trump lagao u istrazi o ruskoj umiješanosti u izbore
Foto: EPA

ZASTUPNIČKI dom američkog Kongresa istražuje je li predsjednik Donald Trump iznio laži u pismenom svjedočenju predanom posebnom izvjestitelju Robertu Muelleru, u sklopu zaključene istrage o utjecaju Rusije na predsjedničke izbore 2016. godine, prenosi CNN.

Pravna služba Zastupničkog doma rekla je saveznom sudu u Washingtonu danas kako zastupnici istražuju jesu li Trumpovi pismeni odgovori saveznim istražiteljima bili lažni, prenosi CNN.

Glasnogovornica Odbora za pravosuđe Zastupničkog doma za sada nije komentirala navode.

Muellerov izvještaj objavljen je ovog ožujka

Mueller je podnio izvještaj američkom državnom odvjetniku Williamu Barru u ožujku, nakon gotovo dvogodišnje istrage koja je rasvijetlila rusku pomoć tada predsjedničkom kandidatu Donaldu Trumpu hakiranjem i propagandom, te brojne kontakte članova Trumpova izbornog stožera s Moskvom.

Bivši zamjenik šefa izbornog stožera Trumpove kampanje Rick Gates svjedočio je prošloga tjedna kako je Trumpov stožer želio biti u toku s objavljivanjem elektroničke pošte potencijalno štetne za demokratsku suparnicu Hillary Clinton.

Ta je izjava u koliziji s pismenom izjavom koju je Trump podnio Muelleru.

Clinton, demokratska kandidatkinja za Bijelu kuću, bila je suočena s kritikama nakon što je otkriveno da je svoju privatnu elektroničku poštu koristila u službene svrhe. A za neke je poruke kasnije utvrđeno da su sadržavale povjerljive informacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara