KORONAVIRUS

Kontejneri za sanitarni i epidemiološki pregled stigli na Rupu i Pasjak

Kontejneri za sanitarni i epidemiološki pregled stigli na Rupu i Pasjak
Foto: Hina

KONTEJNERI za epidemiološki i sanitarni pregled u kojima će se provoditi trijaža osoba za koje se procijeni da bi nakon ulaska u Hrvatsku trebale biti pod nadzorom epidemiologa dopremljeni su na granične prijelaze Rupu i Pasjak, potvrđeno je iz PU primorsko-goranske i županijskog Stožera za zarazne bolesti.

Iz stožera su još rekli da je ispred zgrade županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Rijeci postavljen šator Crvenog križa u kojemu će se primati i obrađivati osobe za koje će biti određen nadzor epidemiologa. Šator je postavljen kako se u prostorijama zavoda ne bi stvarala gužva i kako bi se osiguralo veće strujanje zraka.

Pojačane mjere opreza

U Primorsko-goranskoj županiji trenutačno je pod nadzorom epidemiologa zbog moguće infekcije koronavirusom 30-ak osoba, a pronađena je, ali još nije javno objavljena, lokacija u županiji na kojoj bi oboljeli mogli biti u izolaciji.

Rano jutros u riječku Kliniku za infektivne bolesti primljeno je devet osoba koje su se vratile nakon rada u Italiji, a njihovi uzorci poslani su u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", iz koje se očekuju nalazi.

Iz županijskog Stožera za zarazne bolesti su poručili da ne treba stvarati paniku, ali treba postupati po preporukama koje uključuju pojačane mjere opreza i pridržavanje preporučenih higijenskih mjera.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara