Kontroverzni talijanski ginekolog tvrdi da je klonirao troje djece

SEVERINO ANTINORI, poznati kontroverzni talijanski ginekolog rekao je novinaru talijanskog tjednika Oggi da je prije devet godina klonirao troje djece koja danas normalno žive u jednoj istočnoeuropskoj zemlji.

Antinori je rekao da je "zahvaljujući postupku kloniranja ljudi, pomogao da se rodi troje djece". Radi se o dvama dječacima i jednoj djevojčici, rekao je Antinori ne otkrivajući u kojoj zemlji klonirana djeca žive. Rekao je tek da su djeca rođena zdrava, a "takva su i danas".

Prije pet godina je talijansku javnost izvijestio o rođenju troje klonirane djece izvan Italije. Tada nije htio otkriti da je i sam bio umiješan u navodno kloniranje. Također nije dao nikakve dokaze o svojim tvrdnjama rekavši tek da je izdvojio stanice od trojice muškaraca koji su bili sterilni i pomoću kojih je mogao izvesti kloniranje.

Na upozorenje da je u Italiji kloniranje zakonom zabranjeno Antinori je rekao da bi radije govorio o "novim postupcima liječenja i genetskom reprogramiranju" nego o kloniranju.

64-godišnji Antinori postao je poznat prije 15 godina kada je 63-godišnjakinji iz Italije omogućio da zatrudni i dobije dijete. Nedavno se ponovno našao pod pažnjom javnosti nakon što je najavio da će umjetno oploditi ženu čiji je muž zbog tumora na mozgu pao u nepovratnu komu.

R.I.
Foto: AFP (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara