Koprivnička policija usred bijela dana uhvatila vozača s 4,90 promila

Koprivnička policija usred bijela dana uhvatila vozača s 4,90 promila

Foto: Index/123rf

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA policija za vikend je provodila akciju kontrole prometa.

Kako su objavili iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, u vikend kontroli koja je trajala od 16. do 19. ožujka utvrđeno je 165 prometnih prekršaja, od čega 41 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 23 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je šest vozača, dok je pet vozača uhićeno. Protiv trojice vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni visokim novčanim kaznama i dugotrajnim zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sankcionirano je pet mladih vozača (jedan do 0,50 promila, jedan od 0,51 do 1,00 promila, jedan od 1,01 do 1,50 promila i dva preko 1,50 promila).

U 12:35 vozio sa 4,90 promila u krvi


Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača utvrđena je u subotu, 17. ožujka, u 8:55 sati na otvorenom dijelu ceste Repaš-Ždala, kada je 23-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,65  promila.

Najveća koncentracija alkohola u nadzoru prometa utvrđena je u petak, 16. ožujka, u 12:35 sati na Peteranskoj cesti u Koprivnici, kada je 47-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 4,90 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara