KORČULA: ACI-eva marina podigla na jarbol "plavu zastavu"

U ACIievoj marini u Korčuli danas je, četvrtu godinu za redom, svečano podignuta "Plava zastava", međunarodno priznanje za ekologiju i kakvoću. L

Zastavu su na jarbol podigle učenice Osnovne škole "Petra Kanavelića" u Korčuli Helena Brnabić i Petra Surjan, kao najuspješnije sudionice državnog natjecanja u biologiji.

Upravi marine je priznanje čestitao gradonačelnik Mirko Duhović. Istaknuo je kako Grad nastoji očuvati okoliš jer, kako je rekao, čistoća prirode i mora uvjet su turističkoga razvoja. Upozorivši da je nedavna akcija čišćenja otpada iz podmorja pokazala da su domaći ljudi najveći onečišćivači podmorja, pozvao je sve da budu odgovorniji u odnosu prema prirodi.

Direktor ACI-eve korčulanske marine Marko Skokandić istaknuo je da su marine, kao organiziran oblik bavljenja nautičkim turizmom, najbolja zaštita čistoće mora jer brodovima omogućuju da odlažu sve vrste otpada.

Svečanosti su nazočili saborski zastupnik Tonči Žuvela, gradski predstavnici, članovi korčulanskoga ronilačkog kluba, predstavnici korčulanske Udruge prijatelja modrozelenih vrijednosti "Petar Giunio" i skupina mladih biologa.

"Plavu je zastavu" ove godine osvojila 61 hrvatska plaža i 16 marina (30-ak više nego lani) koje su ispunile visoke ekološke uvjete i kriterije sigurnosti kupača i gostiju.

(Hina) nper jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara