korčula - za dan grada otvorena obnovljena gradska vijećnica

U povodu proslave Dana Korčule i suzaštitnika toga grada Svetog Todora, danas je nakon punih sedam godina otvorena obnovljena zgrada Gradske vijećnice.

Zbog dotrajale zgrade, vijećnici su održavali sjednice po korčulanskim hotelima i restoranima ili u prostorijama ACI-jeve marine. Obnovljena i rekonstruirana Gradska vijećnica ima 50 mjesta sa svom tehničkom opremom. Obnova je stajala 58.000 kuna, a novac je za tehničku opremu osigurala Korčula iz gradskog proračuna, te Ministarstvo kulture za obnovu srednjovjekovne zgrade u kojoj je danas održana svečana sjednica Gradskog vijeća. Na sjednici su, osim vijećnika i uzvanika, bili i potpredsjednica Vlade i ministrica obrane Željka Antunović, predstavnik Ministarstva gospodarstva Lazar Nežić, saborski zastupnik Tonći Žuvela i dubrovačko-neretvanski župan Ivan Šprlje sa suradnicima.

O dvogodišnjem radu gradske vlasti govorio je gradonačelnik Mirko Duhović, koji je istaknuo da je vladajuća koalicija SDP-a i HSS-a uspjela na polovici mandata, uz pomoć Vlade i ministarstava, Županije i gradskog proračuna, uložiti 33 milijuna kuna u uređenje prostorija, infrastrukturu, obnovu spomeničke baštine, izgradnju helidroma i sl.

Čestitkama su se pridružili mnogi gosti, a Željka Antunović je rekla kako voli Korčulu i godinama je posjećuje. Danas su je, kako je rekla, oduševile uređene ulice, gradski park, šetnice i kula Revelin.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svečanoj sjednici korčulanskoga Gradskog vijeća uručena su i priznanja. Kolektivnu godišnju nagradu dobila je korčulanska Bratovština Gospe od Utjehe - Pojasa, koja ove godine slavi 400. obljetnicu.

Nagradu za životno djelo dobio je Igor Lozica, koji se kao istaknuti društveni radnik najviše bavio viteškom igrom s mačevima - Moreškom, čiji je bio i koreograf. On je u 37 godina naučio nekoliko stotina mladića tajnima izvođenja te igre, koja je sastavni dio turističke ponude Korčule.

(Hina) nper vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara