Koronavirus ušao u jedan starački dom i dvije poliklinike u Zagrebu

Koronavirus ušao u jedan starački dom i dvije poliklinike u Zagrebu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

STOŽER civilne zaštite Grada Zagreba objavio je na konferenciji za medije da je na području glavnog grada potvrđeno 25 novih slučajeva zaraze, a određeno je 28 mjera samoizolacije.

Testirano je 408 osoba, 25 je novooboljelih, a 256 aktivnih. 178 osoba je u samoizolaciji, od ukupno 1445. Postoji naznaka da je osam oboljelih iz noćnog kluba, a jedan importiran iz Srbije.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar otkrio je da je pozitivna jedna djelatnica doma za starije i nemoćne Sveta Ana. Svi su u domu testirani te nema drugih oboljelih osoba. 

"Dom za starije osobe sv. Ana, tamo je jedna djelatnica pozitivna. Testirali smo sve što je trebalo testirati, sve je lokalizirano i spriječeno. Imamo prodor u dvije poliklinike, ne mogu vam reći o kojim poliklinikama se radi. Jedan dentalni tehničar i jedan medicinski tehničar i sve je stavljeno apsolutno pod kontrolu", rekao je Šostar.

Šostar je rekao da se za Zagreb ne može reći da je žarište koronavirusa.

"Ja bih vas molio da prestanete govoriti o Zagrebu kao žarištu. Žarište je samostan u Đakovu, ali ne može se govoriti da je cijeli grad žarište. Grad ima 800.000 stanovnika i velike su migracije kroz grad", rekao je Zvonimir Šostar.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara