Kosor: HDZ svoj uspjeh na izborima posvećuje uspomeni na Franju Tuđmana

Kosor: HDZ svoj uspjeh na izborima posvećuje uspomeni na Franju Tuđmana
POTPREDSJEDNICA HDZ-a i prva na HDZ-ovoj listi u 1. izbornoj jedinici Jadranka Kosor na večerašnjem predizbornom skupu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu pozvala je Zagrepčane da, glasujući za tu stranku, "zajedno pomognu da HDZ ostvari sjajan izborni rezultat, koji će posvetiti uspomeni na prvoga hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana".

Na glavnom zagrebačkom trgu večeras su se predstavili kandidati HDZ-a za 1. izbornu jedinicu za Hrvatski sabor, koje predvodi Ivo Sanader, a to su, osim Jadranke Kosor, Božo Biškupić, Marko Turić, Petar Selem, Franjo Arapović i ini.

"Zagreb i HDZ večeras se vole javno", rekla je Jadranka Kosor, predstavljajući HDZ-ovu ekipu koja je, kaže, spremna za velike uspjehe. "Onima koji su nas vrijeđali i govorili da smo stranka prošlosti i da je s nama gotovo, vraćamo demokratski udarac na izborima 23. studenog. Tada ćemo pokazati kako se daje prilika onima koji znaju, mogu i hoće", rekla je potpredsjednica HDZ-a Kosor.

Istaknula je pet jamstava koje HDZ nudi na izborima: smanjenje poreza, gospodarski rast, povećanje zapošljavanja i standarda te članstvo u Europskoj uniji i NATO-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Poručila je kako HDZ neće obećavati 200.000 radnih mjesta ili snižavanje PDV-a jer se ništa od toga nije ostvarilo, nego da će se zauzeti za vraćanje dostojanstva Hrvatskoj i osmijeha na lica svih, a posebno vraćanje dostojanstva hrvatskim braniteljima. I neraspoređenim policajcima, koji više od 600 dana prosvjeduju na Markovu trgu, poručila je da nakon 23. studenoga mogu ići doma jer će njihova prava biti ostvarena.

HDZ će se boriti i protiv korupcije i aktivirati obamrlo pravosuđe, donijeti nove zakone o sudovima i o DSV-u, dodala je.

Ako HDZ pobijedi na izborima, također će razmotriti i povećanje rodiljnih naknada, a priprema i druge mjere za obitelji s više djece, rekla je Kosor i naglasila kao je HDZ-u stalo do budućnosti Hrvatske.

Pozvala je sve Zagrepčane na završni HDZ-ov skup 20. studenoga na Trg Francuske Republike.

Potporu HDZ-u svojom nazočnošću na predizbornom skupu dali su i športaši Andro Knego, Stojko Vranković, Damir Škaro, Božidar Jović i Ivana Brkljačić. U glazbenom dijelu programa sudjelovali su Grupa 4 Funk, Jacques Houdek, Ivana Kindl, Ivan Mikulić, klapa "Dalmati", Vanna i Jura Stublić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara