KOSOR I BANDIĆ U PALAČI DVERCE UGOSTILI SUDIONIKE 38. MEĐUNARODNE SMOTRE FOLKLORA

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić ugostili su danas, posljednjega dana 38. međunarodne smotre folklora, u palači Dverce sudionike te priredbe.

Predstavnicima 22 kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske i 25 folklornih skupina iz 11 zemalja Jadranka Kosor uručila je zahvalnice, ističući da su i na ovogodišnjoj smotri folklora pokazali kako se uistinu njeguje tradicija i čuvaju narodni običaji.

Posebice se prisjetila folkloraša iz nekad okupiranih dijelova Hrvatske koji su u progonstvu, unatoč svim nedaćama, uspjeli sačuvati nošnje, stare instrumente i običaje svojega kraja.

Budući da je ovogodišnja smotra bila posvećena stvaralaštvu fra Andrije Kačića Miošića, Jadranka Kosor izrecitirala je pjesmu o stihovima iz Kačićeve pjesmarice, koju je napisala sudionica Smotre Marija Tela iz Srijana.

U ime Zagreba dobrodošlicu je sudionicima poželio dogradonačelnik Bandić, ističući kako je Zagreb grad bogate povijesti i kulture, koji u lipnju svake godine nekoliko dana živi s tradicijom drugih naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Organizatoru - Koncertnoj redakciji Zagreb čestitao je što čuva sjećanje na stare običaje.

Sudionici Smotre domaćine su darovali vinom, kolačima, cvijećem i suvenirima iz svojega kraja, a članovi jedne folklorne skupine iz Češke darovali su potpredsjednici Vlade sjekiru.

Petodnevna 38. međunarodna smotra folklora završit će večeras programom "Plešite s nama" u kojemu mogu sudjelovati i posjetitelji.

Tema iduće Smotre bit će "Proljetni običaji u Slavoniji, Srijemu i Baranji, te Hrvata iz Vojvodine i Mađarske".

(Hina) xibob yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara