Kosor i Sanader pozvali birače da glasuju za ženu - predsjednicu

S PREDIZBORNOG skupa Jadranke Kosor, održanog danas u sportskoj dvorani "Baldekin" u Šibeniku, predsjednička kandidatkinja HDZ-a i hrvatski premijer Ivo Sanader pozvali su birače da u drugom krugu predsjedničkih izbora, 16. siječnja, glasuju za promjene i izaberu prvu ženu predsjednicu Hrvatske.

"Pozivam vas da iduće nedjelje glasujete za ženu i političarku koja je posljednjih 15 godina bitno obilježila demokratske tokove i borbu za hrvatsku neovisnost, kao novinarka i jedna od najupornijih i najaktivnijih saborskih zastupnica, te koja je u posljednjoj godini, kao ministrica i potpredsjednica Vlade, uspjela ostvariti ono za što se osam godina zalagala u Saboru, vratiti dostojanstvo hrvatskim braniteljima, hrvatskoj obitelji i svima onima koji danas žive na rubu društva", rekao je Sanader.

Spomenuvši izjave predsjedničkog kandidata i trenutačnog predsjednika Stjepana Mesića glede Vlade, predsjednik HDZ-a i premijer rekao je kako "nitko, pa ni Stjepan Mesić, neće jahati za vratom hrvatskoj Vladi".

S tim u vezi, dodao je kako "nitko neće za potrebe svoje izborne kampanje mijenjati hrvatski Ustav jer to može činiti samo Hrvatski sabor".

Ocjenjujući rad Vlade, premijer je napomenuo da "Vladina gospodarska strategija već bilježi gospodarske uspjehe".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski vanjski dug u 2004. je smanjen za 100 milijuna američkih dolara, u prošloj godini izvoz je rastao dva puta brže od uvoza, a turistička sezona je bila iznimno uspješna, rekao je predsjednik Vlade, te najavio da će upravo razvoj šibenskoga gospodarstva, teško stradalog u Domovinskom ratu, biti u središtu pozornosti Vlade u ovoj godini.

Premijer Sanader osudio je nedavno isticanje četničkih simbola u okolici Vukovara, dodajući kako je opredijeljenost aktualne hrvatske vlasti "tolerancija i pomirenje na tragu politike Franje Tuđmana i poruka Svetog Oca, ali istodobno i odlučno ne četničkom divljanju".

Predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo ulaskom u drugi izborni krug, i to, kako je istaknula, "unatoč nekim najavama da je Stjepan Mesić nepobjediv i da drugi nemaju izgleda, te unatoč činjenici što njega kao predsjedničkog kandidata podupire čak deset političkih stranaka udruženih protiv HDZ-a".

"Sigurna sam da 16. siječnja mogu pobijediti i najavljujem da ću se do kraja kampanje boriti srčano, oštro, ali i dostojanstveno. Kao hrvatska predsjednica čvrsto ću i odlučno braniti hrvatske nacionalne interese i sigurno nikad neću zaboraviti tko je bio agresor na Hrvatsku. Štitit ću dostojanstvo hrvatskih branitelja i njihovih obitelji i neću zaboraviti da su branitelji dio hrvatske pobjedničke vojske", rekla je predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor.

Istaknula je i da će braniti "dostojanstvo i povijesnu ulogu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana" jer, dodala je, "da nije bilo njegove mudrosti te hrabrosti hrvatskih branitelja, ne bi bilo ni današnje Hrvatske ni ovih predsjedničkih izbora".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara