Kosor iznenađena pitanjem novinara: Nitko nas nije kritizirao zbog reakcija na hašku presudu!

Kosor iznenađena pitanjem novinara: Nitko nas nije kritizirao zbog reakcija na hašku presudu!

Foto: Tomislav Kristo (Cropix)

"ODLUČNO to demantiram. To nije istina. U ni jednom razgovoru nitko nije spomenuo kritike. Jasno smo rekli da razumijemo hrvatske građane a prije svega branitelje nakon izricanja haških presuda. Hrvatska je pravna država a u pravnoj državi odluke pravosudnih tijela moraju se poštivati", rekla je danas premijerka Jadranka Kosor na konferenciji za novinare u Banskim dvorima odgovarajući na pitanje hoće li se "pretjerane reakcije Vlade na hašku presudu odraziti i na pregovore s Europskom unijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naime, u medijima se pojavila vijest kako je glavni haški tužitelj Serge Brammertz, prošloga tjedna u Bruxellesu kritizirao porast nacionalizma u Hrvatskoj nakon objave presude generalima.

Kosor tvrdi kako nisu primili nikakve prijave niti kritike na rad hrvatske vlade nakon presude hrvatskim generalima u Haagu. Kosor je također izrazila čuđenje kako se uopće može postaviti takvo pitanje. Premijerka kaže da što se tiče suradnje s haškim sudom neće biti problema u smislu zatvaranja poglavlja 23. Isto tako Kosor je najavila da glavni haški tužitelj uskoro dolazi u Zagreb pa će se i o tom razgovarati.

"Brammertz nije čovjek koji bi nam slao nekakve poruke putem medija", rekla je premijerka Kosor na kraju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara