Kosor očekuje pozitivne rezultate u HEP-u od šefa Uprave kojeg je struka proglasila nekvalificiranim!

Tekst: P.V.
Foto: Željko Hajdinjak / Cropix

JADRANKA KOSOR posjetila je danas romsko naselje Parag kod Čakovca, povodom završetka urbanizacije, tog mjesta, te obećala kako će se ostvariti svi zacrtani ciljevi, ne samo po pitanju urbanizacije, već i zdravstva i obrazovanja. "Pobrinut ću se za to kao predsjednica Vladinog Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome", obećala je Kosor.

No, tema zbog koje je Kosor bila u Paragu novinarima je ipak bila sporedna u usporedbi s nekim gorućim problemima, poput radnika Salonita koji tvrde da ih je Vlada izigrala, te afera u HEP-u i Podravci. Radnicima Salonita premijerka je tako poručila kako će ispuniti sve uvjete koji su im obećani i naglasila da nikakvo službeno očitovanje o novonastalom problemu još nije dobila.

Premijerka je također još jednom ustala u obranu novopostavljenog šefa HEP-a Lea Begovića. Jučer su, naime, u javnost iscurile informacije kako je njega za svog nasljednika preporučio upravo kompromitirani Ivan Mravak, a u međuvremenu se oglasio i Hrvatski elektrogospodarski sindikat koji tvrdi da Begović nije kvalificiran za radno mjesto predsjednika Uprave HEP-a. "Vlada je po tom pitanju rekla sve što je imala i nema potrebe za daljnjim komentarima. Uskoro očekujem pozitivne rezultate u HEP-u", istaknula je Kosor.

Novinare je zanimalo i hoće li afera oko kredita koje je Podravka dijelila "šakom i kapom" utjecati na partnerstvo HZD-a i najvećeg koalicijskog partnera HSS-a. "Naša koalicija neće puknuti zbog Podravke", kazala je Kosor i rekla da koalicijski partneri s njom mogu o svemu razgovarati i iznositi svoje primjedbe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara