Kosor: Od SDP-ove demografske politike nema ništa

PREDSJEDNICA HDZ-ova Povjerenstva za Grad Zagreb Jadranka Kosor ustvrdila je danas da od SDP-ove demografske politike u Zagrebu nema ništa, jer za mandata aktualnog gradskog poglavarstva nije izgrađen niti jedan novi dječji vrtić.

To je neprincipijelno i nedosljedno, jer je aktualna vlast na čelu s SDP-om, među ostalim, smanjila prava rodiljama, ukinula mogućnost trogodišnjeg porodiljnog dopusta i dodatak za treće i svako sljedeće dijete te doplatak za studente, rekla je Kosor. Dodala je da je ukidanjem porodiljnog dopusta u cijeloj državi pogođeno oko 11 tisuća rodilja, a od tog broja najviše ih je upravo u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pomoć obiteljima od 100 kuna za novorođeno dijete je mizerna, a besplatni smještaj djece u jaslice su pusta predizborna obećanja, ističe Kosor. Napomenula je da prema Izvješću o izvršenju gradskog proračuna u prvih šest mjeseci za izgradnju ustanova predškolskih i osnovnoškolskih ustanova nije utrošena niti jedna lipa.

Predsjednica HDZ-ova Povjerenstva za Grad Zagreb Jadranka Kosor podijelila je danas srednjoškolske udžbenike djeci čiji su roditelji članovi Udruge višečlanih obitelji (s osmero i više djece).

HDZ-ovo Povjerenstvo za Grad Zagreb podržava zahtjeve ZET-ovog prometnog osoblja prema zagrebačkom Gradskom poglavarstvu da im se osigura veća sigurnost na radnom mjestu, kazala je Kosor.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara