Kosor odbacila tvrdnje da je od članova Programskom vijeću HRT-a tražila da podnesu ostavke

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor odbacila je danas tvrdnje jednog tjednika da je od članova Programskog vijeća HRTa, koje je izabrala tadašnja oporba, dakle i HDZ, tražila podnošenje ostavki stoga što HDZ sada želi postaviti svog čovjeka za direktora te kuće.

"To je najordinarnija laž, to je neistina", odgovorila je Kosor SDP-ovcu Marinu Jurjeviću kojeg je zanimalo, je li se, doista, usudila na takav politički pritisak.

Kosor je također istaknula da nikada, ni na koga u Programskom vijeću nije vršila nikakav pritisak.

Ministar kulture Božo Biškupić ustvdrio je kako imenovanjem novinara Ivana Zvonimira Čička i odvjetnice Vesne Alaburić u povjerenstvo za pripremu izmjena Zakona o HRT-u nije bilo sukoba interesa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biškupić je time odgovorio Jagodi Martinčević (HDZ) koju su zanimali kriteriji po kojima su imenovani Čičak i Alaburić s obzirom na njihovu suradnju s medijskom kućom Europapress holding.

Čičak je, kaže ministar, izabran po kriteriju da je na postojeći zakon imao najviše primjedbi sukladnih OESS-ovim, čovjek je koji se bavi medijima i kojemu je ta tema bliska, a odvjetnica Alaburić priznati je međunarodni stručnjak za medije.

(Hina) xum/xtr ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara