Kosor: Prije osam dana oporba me vrijeđala, a danas sam dobila nagradu za ženu godine

Foto: Nina Đurđević / Cropix

"OVA NAGRADA došla je u pravom trenutku", zaključila je Jadranka Kosor nakon što ju je američki časopis Glamour proglasio ženom godine. Međunarodno priznanje Kosor je odmah iskoristila ne bi li dala na važnosti svojoj Vladi i prekorila oporbu koja ju je pokušala svrgnuti s vlasti.

"Zgodno je primijetiti da priznanje dolazi osam dana nakon što je oporba u Saboru tražila moju smjenu i iznijela puno teških riječi na moj račun i na račun Vlade", kaže Kosor za HTV. Ističe kako joj puno znači što ju je Glamour uvrstio među 18 svjetskih političarki, mahom predsjednica i premijerki, kojima je ove godine pripalo to priznanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da mi je drago i da se veselim toj nagradi. Ona je priznanje za mene osobno, ali i za Hrvatsku. Siguran sam da će ova nagrada značiti puno svim dobitnicama, meni svakako puno znači u mojim dugogodišnjim nastojanjima za većom afirmacijom žena u politici, u borbi protiv nasilja nad ženama, protiv diskriminacije svake vrste i u borbi za prava žena", kaže Kosor.

Kosorica ističe da će ovo priznanje pokušati iskoristiti kao promociju za Hrvatsku, a zbog toga će vjerojatno ići i u New York na svečanost dodjele nagrada. "Nisam još odlučila hoću li ići. Organizatori predlažu da dođemo i vjerujem da će to biti jedna lijepa priredba. Nisam donijela konačnu odluku, ali vjerojatno ću otići jer je to prilika da se puno puta spomene Hrvatska, najljepša zemlja na svijetu", kaže Kosor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara