Kosor rekordno nisko: Za HDZ bi glasalo samo 6 posto građana, a za SDP 30 posto!

Foto: Dragan Matić / Cropix

JADRANKA KOSOR uspjela je HDZ spustiti na rekordno nisku razinu potpore od samo 6,6 posto, dok SDP dobiva čak pet puta više, 30 posto.

U istraživanju koje je GFK provelo za RTL na 600 ispitanika čak 30 posto je reklo da bi glasalo za SDP, dok je HDZ drugi sa 6,6 posto. Izborni prag ne prelazi više niti jedna stranka. Na trećem mjestu je HNS sa potporom od 3,3 posto, Hrvatski laburisti 2,7 posto, a HSP 1,5 posto. No, ova anketa pokazuje i kako mnogi građani ne znaju za koga bi glasali da su danas izbori. Njih čak 41 posto ne zna za koga bi glasalo, dok ih 10 posto ne želi reći.

60 posto Hrvata izbore želi što prije

Najpozitivniji političar za čak 82 posto ljudi je hrvatski predsjednik Ivo Josipović, dok se iza njega sa 58 posto smjestila Vesna Pusić, pa sa 52 posto Zoran Milanović i sa 41 posto Radimir Čačić. Najnegativniji političar je Vladimir Šeks sa 73,6 posto, pa Željko Kerum sa 65,9 posto te premijerka Jadranka Kosor sa 64,3 posto i Milan Bandić sa 54,8 posto.

Čak 60 posto ispitanika je reklo da izbore želi što prije, njih 20 posto bi izbore nakon lipnja, 12 posto tek druge godine, a 8 posto ne zna. Ovakvi rezultati idu "na mlin" prosvjednicima koji na ulicama traže hitni odlazak Vlade Jadranke Kosor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara