Kosor s gradonačelnikom Vukovara Štenglom o uređenju vukovarskog vodotornja

POTPREDSJEDNICA Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s gradonačelnikom Grada Vukovara Vladimirom Štenglom te su tom prigodom razgovarali o projektu uređenja vukovarskog vodotornja kao središnjeg memorijalnog mjesta Domovinskog rata u Vukovaru.

U današnjem priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću stoji da je ideja o uređenju vodotornja kao središnjeg memorijalnog mjesta unesena inače u prostorne planove Grada Vukovara još 1995. godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Štengl upoznao je potpredsjednicu Kosor s trenutnim stanjem konstrukcijske sanacije i prijedlozima o raspisivanju natječaja za konzerviranje vodotornja. Na taj način u konzervirani objekt i širi prostor oko vodotornja bili bi postavljeni stručno osmišljeni sadržaji iz Domovinskog rata, a u sam projekt zbog svoje opsežnosti uključila bi se i država, ističe se u priopćenju.

Potpredsjednica Kosor podržala je taj projekt, naglasivši kako je on sam po sebi nužan za grad kakav je Vukovar. Njime bi se dao velik doprinos u prikazivanju vodotornja kao mjesta u kojem je ostao trenutak prošlosti, nasuprot obnovljenom gradu i istovremenom okretanju prema budućnosti. U cilju daljnje potpore i pomoći oko ovoga projekta, potpredsjednica Kosor zatražila je od gradonačelnika Štengla proširenje dopisa i razradu plana za raspisivanje natječaja na državnoj razini, navodi se u priopćenju Vlade.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara