Kosor se hvali u Danskoj s EU brošem: Susjedima sam dala prijevode vrijedne 8 milijuna eura!

Foto: vlada.hr

PREMIJERKA Jadranka Kosor tijekom razgovora s predsjednikom danskog parlamenta, Folketinga, Thorom Pedersenom pohvalila se kao Hrvatska ima dobre odnose susjedima te naglasila hrvatsku potporu susjedima za ulazak u europske integracije. Kako kaže Kosor, ta se potpora očitovala u uručivanju hrvatskog prijevoda pravne stečevine Europske unije. Prijevodi su vrijedni, rečeno je Dancima, oko 8 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetimo, kako je u svibnju prošle godina premijerka Kosor uručila hrvatski prijevod pravne stečevine EU u ruke predsjedniku srpske vlade Mirku Cvetkoviću na sastanku u Banskim dvorima u Zagrebu.Premijerka Kosor nalazi se u radnom posjetu Kraljevini Danskoj, a prema službenom protokolu trebala bi se još sastati s predsjednikom Vlade Kraljevine Danske Larsom Rasmussenom, te s predsjednicima liberalno-konzervativne vlade i parlamenta Danske, koja početkom 2012. preuzima predsjedanje Europskom unijom.

Tijekom posjeta bit će govora o bilateralnim odnosima i gospodarskoj suradnji, no fokus zanimanja bit će završetak hrvatskih pregovora i o ulasku Hrvatske u Europsku uniju.

Da su europske intergracije glavna tema razgovora dokazuje i pomno izabrani broš kojega Kosor nosi u Danskoj. Riječ je o brošu u obliku europske zastave odnosno zvjezdica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara