Kosor: Svetinje nam neprijatelj nije uspio uništiti!

Kosor: Svetinje nam neprijatelj nije uspio uništiti!

Foto: Vlado Kos (Cropix)

TRI DANA nakon "šokantne" konferencije za novinare u središtu HDZ-a o istrazi protiv te stranke, Jadranka Kosor vratila se u uobičajenom predizbornom ritmu. Tako je danas u funkciji premijerke otvorila obnovljeni dvorac obitelji Eltz u kojem je smješten vukovarski muzej, a odaslala je niz domoljubnih poruka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ovo je zapravo najbolja poruka jer obnovom ovog dvorca te nekih drugih spomenika jasno i glasno poručujemo kako nam neprijatelj nije uspio uništiti ono što nam je najsvetije, ali i najdraže", rekla je Kosor dodajući kako je u obnovu utrošeno utrošeno 93 milijuna kuna, dok je Vlada preko Ministarstva kulture financirala s 300 milijuna kuna obnovu kulturne baštine Vukovara.

Nakon obilaska obnovljenog dvorca Kosor je otkrila spomenik poginulim braniteljima na groblju u Bogdanovcima zajedno s kćerkom poginulog branitelja, Rebekom Krasnići. Spomenik je podignut na mjestu  masovne grobnice iz koje je ekshumirano 59 posmrtnih ostataka. Valja naglasiti kako 14 tijela do danas nije identificirano.

"Pitanje zatočenih i nestalih zapravo je nulta točka svakog razgovora sa Srbijom", rekla je danas Kosor dodajući da se istina o 999 nestalih krije u arhivima neprijateljske JNA.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara