Kosor u emisiji HRT-a obećala, Vlada izvršila: Udruga "Krijesnica" dobila milijun kuna

Screenshot: HRT

"HA,HA čula sam da ne vjerujete, da želite provjeriti. Da, gledam ja vašu emisiju i rado ću se uključiti u vašu akciju", rekla je premijerka Jadranka Kosor koja se preksinoć izravno javila u emisiju HTV-a "Misija" u kojoj je obećala da će danas na sjednici Vlade donirati milijun kuna za Udrugu za pomoć djeci i oboljelima suočenim s malignim bolestima "Krijesnica", a koja uključuje prikupljanje sredstava za obnovu i opremanje dječjeg onkološkog odjela u Rijeci.  

Iznenađeni voditelj Robert Zuber Tomić nije mogao vjerovati da se zaista premijerka javlja izravno u eter. Naime, režiji se navodno javila predsjednica Mladeži HDZ-a Martina Banić kako premijerka želi dati milijun kuna, no rekli su joj kako ne mogu prihvatiti javljanje u ime premijerke nego da bi se Kosor trebala sama javiti. To se naposljetku i dogodilo. 

Iz proračunske pričuve milijun kuna

"Predložit ću Vladi donošenje odluke da se iz proračunske pričuve izdvoji milijun kuna u ovu svrhu. Tako da će ta odluka biti donesena u četvrtak i cijeli taj proces bit će završen tako da odmah mogu početi s radovima", rekla je premijerka Kosor, na što je Zuber još jednom pitao znači li to da premijerka donira milijun kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, da. Ponavljam još jednom da mi iz proračunske pričuve izdvajamo milijun kuna. Dobro ste čuli", rekla je Kosor na što ju je Zuber pitao može li i on sudjelovati na toj sjednici Vladi kako bi to i vidio.

"Ne, ne. Na samoj sjednici Vlade ne možete sudjelovati ali imaju kamere HRT-a i ostalih televizija. Dođite prije ili poslije", prenosimo doslovno riječi premijerke Kosor.

S TV Jadranke na stol Vlade

No. prava je priča osim one da Kosor bez svojih ministara i na svoju ruku ubacuje točku dnevnog reda na sastanak Vlade za koju već kaže da je i odlučena nego i činjenica da je istu pomoć Krijesnicama odbilo Ministarstvo zdravstva Darka Milinovića i to na početku emisije.

Naime, u emisiji je pročitan pismeni odgovor Milinovićeva kabineta u kojem je stajalo da je 2005. godine u KBC Rijeka utrošeno 80 milijuna kuna kroz decentralizaciju sredstava. Također rekli su i kako je iz državnog proračuna dano oko 200 milijuna kuna od čega dio ide za izgradnje nove bolnice na Sušaku gdje će biti odjel hematologije i onkologije te pedijatrija. 

Dan nakon emisije čuli smo dvojake reakcije. Od onih koji tvrde da je riječ o nastavku rata protiv ministra Milinovića do onih kako će s početkom izborne kampanje biti sve više ovakvih bisera na "TV Jadranki".

Odluka danas potvrđena

HRT se večeras priopćenjem i pohvalio da su "uvjerili Vladu da promijeni mišljenje" te je ta odluka danas i formalno potvrđena na sjednici Vlade. "HRT je aktivno uključen u medijsku kampanju čiji je cilj prikupiti sredstva i preseliti Odjel dječje onkologije iz sadašnjeg prostora veličine stotinjak četvornih metara u zgradu poliklinike na Kantridi na mjesto današnjeg dojenačkog odjela čime bi se podigao standard liječenja djece", pišu iz HRT-a te dodaju kako su građani u protekla dva tjedna prikupili preko 300 tisuća kuna. Za dovršenje projekta potrebno je ukupno 1,6 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara