Jeftine parole vladajuće stranke: HDZ treba ostati na vlasti kako Hrvatska ne bi pocrvenjela

Jeftine parole vladajuće stranke: HDZ treba ostati na vlasti kako Hrvatska ne bi pocrvenjela

Foto: Robert Fajt / Cropix

ŠEFICA HDZ-a Jadranka Kosor danas je u Gospiću kazala kako HDZ treba zadržati vlast u Hrvatskoj kako Hrvatska ne bi pocrvenjela.

"Sjetite se što je SDP radio zadnjih dvadeset godina i ranije, kada je drmala partija čiji su nasljednici današnji SDP-ovci", poručila je okupljenima u gospićkoj Sportskoj dvorani na središnjem predizbornom skupu za 9. izbornu jedinicu.

Šefica vladajuće stranke pod istragom kazala je kako je, za razliku od SDP-a, HDZ Hrvatsku vodio prema ostvarenju tisućljetnog sna i baš ta je stranka zajedno s njezinim tadašnjim predsjednikom Franjom Tuđmanom demokratizirala SDP-ovce i omogućila demokraciju i višestranačje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor kaže kako se boji što bi bilo kada bi Kukuriku koalicija preuzela vlast jer su kao jedan od svojih prvih poteza najavili povlačenje tužbe protiv Srbije i poništavanja Zakona o ništetnosti.

"Pobijedit ćemo jer nas ne mogu toliko poniziti i vrijeđati koliko mi možemo raditi i koliko ljubimo Hrvatsku", kazala je Kosor viknuvši: "Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što!"

Okupljenima se obratio i Darko Milinović konstatiravši kako nekoliko tisuća ljudi na skupu HDZ-a u Gospiću su garancija da Hrvatska 4. prosinca neće skrenuti ulijevo.

U tuđmanovskoj maniri zaključio je kako je Zoran Milanović "prvi sin domovine Josipa Broza Tita". Komentirajući prijedlog oporbe o ukidanju županija Milinović je rekao da je Franjo Tuđman utemeljio 20 županija te da neće dopustiti da se "dira u taj hrvatski integritet".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara