Kosovska policija opet upotrijebila suzavac da otjera oporbene zastupnike i njihove pristaše

Kosovska policija opet upotrijebila suzavac da otjera oporbene zastupnike i njihove pristaše

Foto: Hina

KOSOVSKA policija ponovno je upotrijebila suzavac da bi rastjerala oporbene zastupnike i njihove pritaše, koji su prosvjedovali u Prištini tražeći odustajanje od dogovora čiji je cilj normalizacija odnosa sa Srbijom.

Policija je uhitila trinaest prosvjednika koji su se sukobili za vrijeme zasjedanja parlamenta. Oni su bacali kamenje i molotovljeve koktele. Pritom su ozlijeđena četvorica policajaca.

U utorak je kosovska oporba omela rad parlamenta bacivši suzavac u zgradi parlamenta, a ispred nje se sukobila policija s oko stotinu prosvjednika - pripadnika pokreta Samoopredjeljenje, glavne oporbene stranke koja je pokrenula prekid rada parlamentaraca. Ozlijeđeno je šest policajaca i jedan prosvjednik.

Prosvjednici su se danas okupili nakon što su doznali da je jedan zastupnik Samoopredjeljenja priveden te da ga policija ispituje o incidentu koji se dogodio dan prije.

Policija, po uputama tužiteljstva, traži još trojicu zastupnika, rekao je glasnogovornik snaga reda Baki Kelani.

Iz pokreta Samoopredjeljenje su izvijestili da su stanovi dvojice zastupnika, a jedan od njih je čelnik pokreta Albi Kurti, pretraženi.

"Morat će odsustati od dogovora ili će nas sve morati uhititi ...., jer na Kosovu neće biti mira dok se dogovori sa Srbijom ne odbace", rekao je za lokalnu televiziju glavni tajnik pokreta Dardan Molliqay.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara