Kosovski ministar: Liberija nije povukla priznanje Kosova, Dačić širi lažne vijesti

Kosovski ministar: Liberija nije povukla priznanje Kosova, Dačić širi lažne vijesti
Foto: Pixsell/Ivica Dačić

KOSOVSKI ministar vanjskih poslova Behgjet Pacolli zanijekao je sinoć tvrdnje službenog Beograda da je Liberija povukla priznanje neovisnosti Kosova i optužio srbijanske medije da "šire lažne vijesti".

>> Liberija povukla priznanje neovisnosti Kosova

Pacolli je na svom Twitteru, nakon priopćenja srbijanskog šefa diplomacije Ivice Dačića da Liberija povlači priznanje kosovske neovisnosti, ocijenio da su to "lažne vijesti".

"Upravo sam razgovarao s Vladom Liberije i potvrdili su mi da Liberija nije povukla priznanje Kosova. Vijesti i nota koju šire srpski mediji su lažne i dio pokušaja ministra vanjskih poslova Ivice Dačića da širi lažne vijesti", napisao je Pacolii.

Dijalog Beograda i Prištine još uvijek traje

Ranije u srijedu televiziji N1 je u srbijanskom ministarstvu vanjskih poslova rečeno da je Liberija povukla priznanje neovisnosti Kosova i da neće priznati Kosovo kao državu dok pregovori u Bruxellesu između Beograda i Prištine ne završe.

Beogradski mediji naveli su da je to izjavio ministar vanjskih poslova Liberije Milton Findlly u Beogradu i predao Ivici Dačiću notu o povlačenju priznanja kosovske neovisnosti, dok traje dijalog Beograda i Prištine.

Dačić je rekao kako se Srbija ponosi poviješću odnosa s Liberijom "iz vremena Jugoslavije i pokreta nesvrstanih", te najavio da će sljedeće godine biti obilježeno šest desetljeća diplomatskih odnosa Beograda i Monrovije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara