Kotromanović: Bit će to nježna kohabitacija Milanovića i Plenkovića

Kotromanović: Bit će to nježna kohabitacija Milanovića i Plenkovića
Foto: Pixsell/Jurica Galoic

ANTE KOTROMANOVIĆ, bivši ministar obrane u vladi Zorana Milanovića, uživo će danas pratiti inauguraciju novog predsjednika Republike, a na pitanje hoće li biti jedan od savjetnika novog predsjednika, kazao je: "Kako stvari stoje danas, baš i ne, ali ako misli da mu trebam pomoći, tu sam."

Gostujući u emisiji RTL Direkt na RTL-u Kotromanović je kazao kako se nada "da će se nešto promijeniti". 

"On je drukčiji tip od predsjednice i nadam se da će uozbiljiti priču, da će imati stav o ozbiljnim stvarima. Da će biti čvrst kad treba, biti ponizan kad treba. Mislim da treba biti čvrst prema velikosrpskoj i velikomađarskoj politici, ali i prema politici velike Italije. Vjerujem da će zastupati nacionalne interese jer ima potrebno iskustvo. Vjerujem i da će razviti gospodarstvo. Također, jedno od pitanja bit će odnos sa Slovenijom i mislim da će relaksirati odnose, sredit će se u odnosu na ovo sad", kazao je Kotromanović.

Kohabitacija s Plenkovićem

Što se tiče prisutnosti Hrvatske vojske u Afganistanu, Kotromanović je kazao: "Sjest ćemo i razmotriti potrebe, ali vjerujem da će se brojka smanjiti."

Je li inauguracija u skladu s Milanovićevim karakterom? "Ne mogu ga zamisliti da hoda uz fanfare i da mu se klanjaju ljudi. Mislim da je dobro što se odlučio za ovakav tip inauguracije", kazao je Kotromanović. 

Predizborni slogan Zorana Milanovića glasio je "Normalno", a na upit što se takvoga može očekivati u mandatu petog predsjednika, Kotromanović je odgovorio: "Teško mi je predvidjeti što će to biti "normalno", ali mogu reći da će kohabitacija s Plenkovićem biti dobra. No, prije svega, obojica moraju gledati interese Republike Hrvatske, to je primarno obojici. Oko toga se moraju svađati. Bit će to nježna kohabitacija."

Kotromanović: Ovo je prilika za stranku, može napraviti dobar posao na lokalnoj razini

Kotromanović je na društvenim mrežama objavio fotografiju sa Zoranom Milanovićem prije nego što je postao predsjednik i uz to napisao: "Vratit će se laste s tisuću momaka."

Gostujući u RTL-ovom Direktu pojasnio je što je mislio pod time: "Laste će se vratiti, na jedan način. Vodio sam ga na Dinaru kako bi vidio položaj vojske tijekom rata. Nije ni znao da sam stavio taj post na društvene mreže. A stavio sam ga jer sam bio rezigniran zbog sukoba u SDP-u. Ovo je prilika za stranku, ako iskoristi optimizam koji vlada, može napraviti dobar posao na lokalnoj razini. Mogu pobijediti, samo moraju dobro artikulirati politiku, a ne se baviti temama iz prošlosti."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara