Kotromanović: Iznenađen sam količinom neistina koje je Kolinda izlupetala

Kotromanović: Iznenađen sam količinom neistina koje je Kolinda izlupetala
Foto:Pixsell/Josip Regovic

BIVŠI ministar obrane u SDP-ovoj vladi Ante Kotromanović izjavio je danas kako je strašno ponosan što je, dok je bio ministar, osobno prijavio sve pokušaje manipulacije oko remonta MIG-ova, poručivši kako je iznenađen "količinama neistina koje je  predsjednica danas izlupetala ili izgovorila".

"Strašno sam ponosan što sam ja kao ministar obrane osobno prijavio sve pokušaje manipulacije oko remonta MIG-ova. Doduše, DORH nikada nije istraživao remont, samo oko nabave i procesa nabave određene časnike. To sam ja osobno kao ministar obrane prijavio i nikada nisam zataškavao ništa", izjavio je Kotromanović. 

Bivši SDP-ov ministar obrane tako je reagirao na tvrdnju predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović da je jedina velika afera u Oružanim snagama bila ona s MIG-ovima 2013. koji su išli na popravak u Ukrajinu. Grabar-Kitarović podsjetila je kako su MIG-ovi došli u dijelovima, a kad su sastavljeni, utvrđeno je da papirologija ne odgovara isporučenome, kao i da je cijeli posao stajao više od 170 milijuna kuna, a detaljna istraga o tome nije bila provedena.

Poručio kako bi ministarstvo trebalo biti malo transparentnije

Kotromanović je, kaže, iznenađen "količinama neistine koje je naša predsjednica danas izlupetala ili izgovorila".

Ustvrdio je i kako danas treba po dva mjeseca da MORH reagira na stvari te je poručio kako bi to ministarstvo trebalo biti malo transparentnije. "Onaj tko je čista obraza će izići pred vas čista obraza. Uvijek sam pozivao i USKOK i DORH. Kao ministar ne samo da sam prijavio manipulacije oko remonta MIG-ova nego sam prijavio još jedno 100 milijuna eura stvari koje sam zatekao, no, nažalost, ništa se nije dogodilo već petu godinu", rekao je Kotromanović.

U vrijeme dok je on bio ministar, tvrdi, uvijek se na vrijeme izvještavalo o svim stvarima koje su se događale unutar MORH-a. 

"Predsjednica ne govori istinu"

"MORH nema što skrivati, ono što se desilo, desilo se, treba sankcionirati i stegovno kazniti. Život ide dalje", zaključio je Kotromanović.

Vrhovna zapovjednica bi, kaže, iako je kampanja, trebala govoriti istinu i samo istinu. "Nažalost, predsjednica naša ne govori istinu, ona se ponaša baš kao da je pala s kruške", ustvrdio je.

Strašno je, kaže, ponosan što su u vrijeme najveće ekonomske krize koja je zatekla Hrvatsku uspjeli sačuvati borbeno zrakoplovstvo. "Kada sam došao u Ministarstvo obrane, nije letjelo ništa. Sačuvali smo borbeno zrakoplovstvo, uštedjeli na remontu i pitam vas tko dans čuva hrvatsko nebo, tko je dopratio hrvatske nogometaše ovdje... naravno, naši piloti", nabrajao je.

Predsjedničke je kandidate zamolio da "ne lupetaju gluposti, nego da, ako se predstavljaju kao ozbiljni ljudi, malo prouče materijale i vide u čemu je stvar te da tada govore ono što misle reći".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara