Kovač napao Milanovića jer se više ne želi sučeljavati, dok je Karamarko odbijao debatu - šutio je

Kovač napao Milanovića jer se više ne želi sučeljavati, dok je Karamarko odbijao debatu - šutio je

Foto: Hina

TEHNIČKI ministar vanjskih poslova posvetio je šefu SDP-a Zoranu Milanoviću status na svojem Facebook profilu. U objavi ga je nazvao političkom kukavicom i lažnim herojem.

Teško da je Miro Kovač zaboravio da je ne tako davno njegov bivši šef Tomislav Karamarko prozivan kukavicom jer je uporno odbijao debatirati s čelnikom oporbe.

Podsjetimo, Milanović je nekoliko puta bezuspješno pozivao Karamarka na sučeljavanje. "Izađi i bori se" bila je fraza koja se u protekloj predizbornoj kampanji često mogla čuti iz Milanovićevih usta.

Isti je odradio sučeljavanje s Andrejem Plenkovićem prošlog petka te rekao kako se više ne planira sučeljavati.

"Zoran Milanović je dokazao da je politička kukavica i lažni heroj. Prvo je tražio TV-sučeljavanja a sada, nakon tek jednog, već odustaje. Pretpostavljamo i zašto. Nema hrabrosti, nema petlje, boji se da on i njegova politika ne budu pred hrvatskom javnošću razotkriveni, raskrinkani.

Uzmimo samo kao primjer slučaj lex Perković - preciznije rečeno slučaj lex Milanović! Sjećamo se kako je tada išao ciljano u sukob s pravnom državom, sa svojim narodom, i na kraju popustio i izručio oba optuženika, i Perkovića i Mustača. Vidi se da je politička kukavica i lažni heroj i na primjeru odnosa prema Srbiji i njezinom zakonu o ratnim zločinima. Prije godinu i pol dana, u veljači 2015., on i njegova vlada bili su strogo protiv toga da ih Hrvatski sabor zaključkom obveže da od Srbije traže da promijeni svoj neprihvatljivi zakon o ratnim zločinima tako da ne može glumiti mini-Haag. Milanović i njegova vlada nisu, dakle, napravili ništa. Za to postoje dokazi crno na bijelo. Lažno herojstvo koje sada Milanović pokazuje u odnosu na Srbiju je smiješno i prozirno. Pitam se kako ga nije sram.

Neka javnosti pokaže što su on i njegova vlada konkretno napravili za Hrvatsku kada je riječ o uvjetima koje Srbija mora ispuniti da bi ušla u Europsku uniju. Nisu od Srbije tražili ništa. Svojom politikom nanio je nemjerljivu štetu Hrvatskoj. Glavni je krivac za to da je naša pozicija bila znatno oslabljena unutar Europske unije kada smo početkom godine preuzeli odgovornost za državu. Unatoč svemu tome, uspjeli smo sanirati štetu njegove politike i sve hrvatske zahtjeve uključiti u pregovarački okvir Srbije. Konkretno, ako Srbija ne promijeni svoj zakon neće moći u Europsku uniju. To je sada zahtjev ne samo Hrvatske nego i Europske unije, i to Srbija zna. To je ono što smo mi napravili za Hrvatsku! A Vama, gospodine Milanoviću, ostaju politički kukavičluk i lažno herojstvo", napisao je Kovač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara