Kraj vikenda: HAK upozorava na nove gužve na cesti - evo gdje je najkritičnije

Kraj vikenda: HAK upozorava na nove gužve na cesti - evo gdje je najkritičnije

Foto: HAK

PROMET je srednje gust do povremeno pojačan na: autocesti A2 Zagreb-Macelj, u smjeru Maclja; na čvoru Matulji prema Istri i Opatiji; na Krčkom mostu, u smjeru kopna; na cestama u Istri te duž Jadranske magistrale na prilazima turističkih središta, osobito Zadru, Šibeniku, Splitu, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku, izvijestio je u nedjelju navečer Hrvatski auto-klub (HAK).

Povremeni zastoji i vožnja u koloni mogući su na većini cesta u priobalju, na graničnim prijelazima, dionicama cesta na kojima traju radovi, te prilazima trajektnih luka i pristaništa.

Iz HAK-a upozoravaju i da se, zbog rasutog tereta na 145. kilometru autoceste A3, poslije čvora Okučani, u smjeru Zagreba, vozi uz ograničenje brzine. Kolnici su mjestimice mokri u Gorskom kotaru i Slavoniji.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će danas do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1, Ličkoj magistrali.

Dvosmjerno se vozi, zbog radova, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani (od 136. do 141. km).

Za sav promet zatvorene su ceste: DC2 Podravska magistrala (DC2) u Virovitici. Obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama; DC29 između Marije Bistrice i Kašine (sanacija odrona između Laza i Marije Bistrice). Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto; most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin), D50 u Gospiću, zbog radova u Bilajskoj ulici (do 28. srpnja); spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju; lokalna cesta Dugi Do-Vrhovine (LC59139) na križanju s magistralnom prugom Oštarije-Knin-Split, od 8 do 18 sati (osim subotama i nedjeljama, do 1. kolovoza).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Do 30. srpnja svakodnevno od 7 do 12 sati prekida se promet županijskom cestom Slunj-Cetingrad zbog razminiranja. Vozila se propuštaju svakog punog sata po 15 minuta.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: na ulasku: Karasovići, Slavonski Brod, Klek te na izlasku: Bajakovo, Metković, Nova Sela, Rupa i Vinjani Donji.

Pojačan je promet teretnih vozila na izlasku na graničnim prijelazima Bregana (2 km) i Pasjak.

Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice.

Trajekti i katamarani plove redovito.

Kilometarske kolone prema granici s BIH

Kraj vikenda dobio je velike prometne gužve na graničnim prijelazima prema Bosni i Hercegovini pa su tako, ispred graničnih prijelaza Orah, Orahovlje i Crveni Grm, kolone automobila koje se s mora vraćaju prema Hercegovini duge po par kilometara.

Najveća gužva u prometu je prema graničnom prijelazu Orah, gdje su kolone automobila od samog izlaza iz Vrgorca pa do državne granice.

Za prelazak granice čeka se u koloni od pola sata do sat vremena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara