"Kralj Lear" na Brijunima još samo ove sezone

SHAKESPEAROV "Kralj Lear" u režiji Lenke Udovički reprizno će biti izveden još samo ove sezone na malobrijunskoj kazališnoj pozornici tvrđave Minor, u sklopu brijunskoga kazališnog festivala Teatra "Ulysses".

U srijedu, 23. srpnja, na rasporedu je prva reprizna izvedba od ukupno pet koliko ih je predviđeno ove sezone.

Praizvedba "Kralja Leara" na malobrijunskoj pozornici bila je 17. kolovoza 2001., a u dvije sezone predstavu je vidjelo oko 13 tisuća gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U "brijunskom" "Kralju Learu" glavnu ulogu glumi Rade Šerbedžija, a u stvaranju predstave sudjelovali su glumci iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Ukrajine, Velike Britanije i SAD-a.

"Kralj Lear", kazališni mega projekt, temelj je današnjega brijunskog kazališnog festivala Teatra "Ulysses", koji ove sezone, osim repriznih izvedaba "Medeje" i "Leara", priređuje spektakl s predstavom "Marat Sade" njemačkog autora Petera Weissa".

Predstavu je također režirala Lenka Udovički, a glavne uloge povjerila je Radi Šerbedžiji i Zlatku Vitezu.

"Ulysses" priprema i svjetsku pretpremijeru Eve Ensler "The good body" (Dobro tijelo) Eve Ensler, koja će biti izvedena 28. srpnja. Na Brijune će doploviti potkraj srpnja i Histrionov brod Zlatka Viteza. Histrioni će izvesti predstavu "Romeo i Julija".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara