Kreće nadzor nad liječnikom koji je pacijentu rekao da se vrati kad iskrvari

Kreće nadzor nad liječnikom koji je pacijentu rekao da se vrati kad iskrvari
Foto: Podravski

RAVNATELJ koprivničke Opće bolnice Mato Devčić zatražio je nadzor Hrvatske liječničke komore o slučaju Dragana Pavlekovića iz Apatovca kod Križevaca koji je u Podravskom listu tvrdio kako je doživio ponižavajuće iskustvo na Hitnom bolničkom odjelu.

Pavleković, kojemu je dijagnosticiran karcinom bubrega s metastazama, u bolnicu je došao zbog krvave mokraće. Ispričao je kako mu je liječnik kazao da je pun tumora koji se proširio na pluća, mozak, jetru i kožu te da mu on nema što dati.

"Rekao mi je da se vratim kad iskrvarim"

"Rekao mi je da se vratim kad iskrvarim, a kad sam ga pitao kako ću znati da sam 'pri kraju', rekao mi je da će to biti onda kad više neću moći nikamo", ispričao je šokirani Pavleković za Podravski.

Nakon pregleda, koji je završio oko 1.20 sati, istoga jutra kći ga je odvezla na Hitnu u Zagreb, gdje su mu liječnici dijagnosticirali jaku infekciju prostate i dali mu antibiotik.

"U čudu su me gledali kad sam im kazao da su me iz koprivničke Hitne poslali doma bez terapije", ustvrdio je Pavleković, kojemu je nakon propisane terapije u Zagrebu krvarenje prestalo.

"Nakon učinjenih izvida i zatraženih očitovanja, uputio sam upit za provođenje nadzora Hrvatske liječničke komore o etičkom i stručnom aspektu postupanja liječnika u slučaju pacijenta", kazao je prošli tjedan ravnatelj Devčić. To sugerira da su u koprivničkoj bolnici nakon interne istrage uočili kontroverze u ponašanju liječnika pri obradi Dragana Pavlekovića te žele da pravorijek o tome iznese strukovna Komora

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara