Kredit od 70 milijuna kuna za kapitalna ulaganja u riječko Sveučilište i SC Zagreb

UGOVOR o dugoročnomu kreditu za kapitalna ulaganja na Sveučilištu u Rijeci i zagrebačkome Studentskom centru (SC) u iznosu od 70 milijuna kuna potpisali su danas u Rektoratu zagrebačkoga Sveučilišta ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego i predsjednik Uprave Zagrebačke banke (ZBZ) Franjo Luković.

Riječ je o dugoročnomu kreditu za poslovno financiranje - ulaganja u osnovna sredstva, kapitalnu izgradnju i adaptaciju objekata Sveučilišta u Rijeci te zagrebačkoga SC-a kojega je odobrila ZBZ.

U priopćenju ZBZ-a navodi se da će se iznos od 70 milijuna kuna otplaćivati u jednakim polugodišnjim ratama kroz pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nositelj kredita je Ministarstvo znanosti i tehnologije, a sredstva za otplatu kredita bit će osigurana u proračunu Republike Hrvatske u svim godinama otplate.

Tim ugovorom, ističe se u priopćenju, ZBZ po uzoru na najbolje svjetske primjere nastavlja svoje aktivnosti na razvoju studentskoga standarda te visokoobrazovnoga sustava.

Podsjeća se da je Zagrebačka banka danas supotpisala i Ugovor o dugoročnomu sindiciranom kreditu namijenjenomu za kapitalnu izgradnju i adaptaciju objekta Sveučilišta u Zagrebu u iznosu od 490 milijuna kuna.

Dodaje se da je krajem prošlog mjeseca, ZBZ sa Sveučilištem u Zagrebu potpisao i ugovor po kojemu su djelatnici toga sveučilišta dobili pristup povoljnijim dugoročnim stambenim kreditima Zagrebačke banke, a Banka je kreditirala i kapitalne projekte Sveučilišta u Rijeci te izgradnju Sveučilišnoga kampusa u Splitu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara