Kriminalci namjerno pregazili iločkog policajca, pa pobjegli u SiCG

OKO PODNE policija je prekinula blokadu iločkog područja, nakon što je MUP dobio obavijest da se kombi "Lada Niva", kojim je sinoć namjerno pregažen iločki policajac Dragan Medaković, nalazi u Srbiji i Crnoj Gori.

Blokada iločkog područaja trajala je od sinoć oko 19 sati, nakon što je "ladom nivom", koja je prije toga ilegalno ušla u Republiku Hrvatsku, pregažen policajac Dragan Medaković (1970.) Po riječima glasnogovornika Policijske uprave Vukovarsko-srijemske Luke Kalinića, s terena su povučene interventne i specijalne postrojbe MUP-a, koje su sudjelovale u potrazi za odbjeglom "ladom nivom".
Kako je rekao Kalinić, blokada iločkoga područja je prekinuta nakon što je MUP dobio obavijest da se vozilo sigurno nalazi u Srbiji i Crnoj Gori. Policija i dalje nastavlja potragu za počiniteljem ubojstva hrvatskog policajca Dragana Medakovića.
Na konferenciji za novinare održanoj danas prijepodne u Vinkovcima načelnik PU vukovarsko-srijemske Marijan Tomurad naveo je kako je riječ o "ladi nivi", crvene boje, na kojoj se najvjerojatnije nalaze registracijske pločice Srbije i Crne Gore, s područja Vojvodine.

Tomurad je podsjetio da je ilegalni prelazak "lade nive" iz Srbije i Crne Gore u RH primijetila granična ophodnja vukovarsko-srijemske policije, koja je o tome izvijestila drugu policijsku ophodnju u kojoj se nalazio i stradali policajac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U trenutku kada je Medaković pokušao "ladu nivu" zaustaviti palicom "stop", vozač "Lade Nive" pri brzini oko 100 do 120 kilometara na sat, namjerno se zaletio u Medakovića usmrtivši ga na mjestu. Vozilo je zatim nastavilo put prema Šarengradu.

Po riječima ravnatelja policije Ranka Ostojića, MUP čini goleme napore da 3000 kilometara duga granica budu što bolje čuvane. "S obzirom na ljudstvo i tehniku kojima raspolažemo, rezultati koje postižemo više su nego dobri", rekao je Ostojić, dodajući kako je primjerice u odnosu na prošlu godinu u 2003. broj ilegalnih prelazaka granice smanjen oko 70 posto.

"Samo kod Babske, mjesta blizu kojega se dogodila ova tragedija, bila su čak 32 puta kojima se terenskim vozilom moglo ilegalno ući u Hrvatsku", naveo je Ostojić, istaknuvši kako u potrazi za odbjeglim vozilom Hrvatska dobro surađuje s policijom Srbije i Crne Gore. Ostojić je također rekao da je obveza MUP-a pomoći obitelji poginuloga policajca.

Na pitanje novinara može li hrvatska policija biti učinkovita u čuvanju državne granice ako susjedna Srbija i Crna Gora ne čuvaju dovoljno svoj dio granice, Tomorad je odgovorio kako granicu Srbije i Crne Gore čuva vojska, s kojom MUP RH nema dodirnih točaka. "Zato pokušavamo iz svojih ljudi izvući maksimum", rekao je Tomurad pozvavši građane ako primijete crvenu "ladu nivu", da o tome odmah obavijeste policiju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara