Krivnjo moja pređi na drugoga: Srpska "Zastava" poriče da je izvozila oružje u Gruziju i upire prstom u Hrvate

NAKON što je rusko ministarstvo obrane, u pismu poslanom 7. kolovoza ove godine, optužilo SAD, Bugarsku, Veliku Britaniju, Mađarsku, Grčku, Litvu, Letoniju, Estoniju, Tursku, Francusku, Češku, Izrael, BiH, Srbiju i Ukrajinu, da su uoči rata Gruzijcima prodavali vojnu opremu i oružje, iz kragujevačke tvornice oružja "Zastava" negirali su optužbe, a potom diskretno uprli prstom u Hrvate.

"Tvornica `Zastava oružje` u posljednjih 15 godina nije izvezla nijedan proizvod u Gruziju", rekao je agenciji Beta vršitelj dužnosti direktora tvornice, Rade Gromović. Prema njegovim riječima, tvornica oružja samostalno ne može izvoziti naoružanje i za to su potrebna odgovarajuća odobrenja Ministarstva obrane i izvozne dozvole Ministarstva ekonomije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gromović je dodao i kako je, prema njegovom mišljenju, moguće da je oružje proizvedeno u "Zastavi" na gruzijsko tržište plasirao netko sa prostora bivše Jugoslavije - Hrvatska ili Bosna i Hercegovina, koje ga posjeduju iz vremena dok su bile u sastavu bivše SFRJ.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara