Krivotvorila diplomu i zaposlila se u osnovnoj školi u Zagrebu

Krivotvorila diplomu i zaposlila se u osnovnoj školi u Zagrebu
Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

POLICIJSKI službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Sumnja se da je osumnjičena neutvrđenog dana i godine pribavila krivotvorenu diplomu visoke obrazovne ustanove o stečenoj visokoj stručnoj spremi i stručnog zvanja magistra koja je izdana u svibnju 2013. godine na njeno ime.

Krivotvorena potvrda diplome

Navedenu krivotvorenu diplomu predala je zatim u ovjerenoj preslici kod javnog bilježnika, zajedno s krivotvorenom potvrdom diplomskog ispita, pri sklapanju ugovora o radu na neodređeno vrijeme, na radno mjesto učiteljice u osnovnoj školi u Zagrebu. Dodatnom provjerom potpisa u javnobilježničkom uredu je utvrđeno da je ovjera potpisa na poleđini preslike diplome nevjerodostojna jer je pod istim brojem ovjerena preslika diplome na ime njenog supruga, javila je PU zagrebačka.

Nadalje se sumnja da je neutvrđene godine također krivotvorenu potvrdu diplomskog ispita visoke obrazovne ustanove o stečenoj visokoj stručnoj spremi i stručnog zvanja magistra, izdane u veljači 2013. godine na njeno ime, u lipnju 2014. godine priložila u vidu preslike prilikom podnošenja zamolbe kao potencijalni kandidat na radno mjesto profesora u osnovnoj školi, a osnovom čega je u rujnu iste godine sklopila ugovor na određeno vrijeme.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, kaznena prijava je podnesena Općinskom državnom odvjetništvu, izvijestili su iz zagrebačke policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara