Križevci: Međunarodni skup pedagoga predškolskog odgoja

PEDAGOŠKIi stručnjaci za predškolski odgoj iz Hrvatske, Makedonije, Albanije i Italije okupili su se danas u Križevcima na međunarodnom stručnom skupu "Humanistički pristup i zajedništvo u odgoju".

Skup je pripremio križevački Dječji vrtić "Zraka sunca" u sastavu Vjerske zajednice Djelo Marijino u suradnji s učiteljskim akademijama u Zagrebu, Skopju i Veroni, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i športa i grada Križevaca.

Dekani zagrebačke i skopske učiteljske akademije dr. Milovan Silov i dr. Murat Murati pozdravili su uspostavljenu suradnju i izmjenu iskustava u predškolskom odgoju na dobrobit djece bez obzira na državne granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prof. Michele De Beni iz Verone poručio je da bez poštovanja i ljubavi prema drugima nema ni pravde, demokracije, osjećaja za institucije, državu i društvenu zajednicu.

Gradonačelnik Branko Hrg najavio je da se upravo zahvaljujući toj međunarodnoj suradnji u Križevcima pokreće osnivanje centra za cjeloživotno obrazovanje pedagoga predškolskog odgoja.

Potpisivanjem ugovora između Učiteljske akademije u Skopju i križevačkoga Dječjeg vrtića "Zrake sunce" omogućit će se makedonskim studentima da u Križevce dolaze na praksu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara