Kroz natjecanje digitalnih poslovnih talenata osvojite 18.000 EUR vrijednu školarinu!

Kroz natjecanje digitalnih poslovnih talenata osvojite 18.000 EUR vrijednu školarinu!

Foto: Press

MBA program Visokog učilišta Algebra prvi je na širem području koji je krenuo obrazovati menadžere u području e-leadershipa, kombinirajući jake poslovne vještine i znanja s onim digitalnim, nužnim za digitalnu transformaciju tvrtki. MBA program provodi se u suradnji s jednom od najboljih američkih poslovnih škola – Kelley School of Business, Sveučilišta u Indiani, USA.

Povodom skorog natjecanja "The Leadership Talent Tournament" – a u sklopu kojega pobjednički tim osvaja vaučer u vrijednosti od 18.000 eura za MBA program! – razgovarali smo s Ivanom Conjar, voditeljicom MBA poslovanja i upisa na Visokom učilištu Algebra.

Što je The Leadership Talent Tournament i tko bi se na njega trebao prijaviti? Kakve timove i pojedince tražite?

Leadership Talent Tournament koji će se održati 12. svibnja uzbudljivo je timsko Business Case natjecanje tijekom kojeg će tim stručnjaka iz područja tehnologija, biznisa i upravljanja ljudskim potencijalima procjenjivati liderski potencijal, kritičko mišljenje i snalaženje kandidata u novim poslovnim situacijama. Tvrtke će na ovaj način dobiti objektivnu procjenu vještina svojih najperspektivnijih zaposlenika i ujedno nagraditi najbolje zaposlenike uzbudljivim natjecanjem. Tvrtka može prijaviti samo jedan interdisciplinarni tim od 3 do 5 članova.

Svi timovi rade na istom Business Caseu kojeg pripremamo u suradnji s našim razvojnim centrom Algebra LAB, a tim koji ponudi najbolje rješenje izazova dobiva vaučer u vrijednosti 18.000 eura koji mogu iskoristiti za Mini MBA i e-Leadership MBA programe. Natjecatelji moraju imati minimalno 3 godine radnog iskustva, prepoznati su kao budući voditelji i lideri,  dobro se koriste engleskim jezikom i nemaju završen MBA ili Mini MBA.

Sudjelovanje je potpuno besplatno, uz obaveznu prethodnu prijavu jer je broj mjesta ograničen, a rok prijave timova je 5. svibnja. Prijavite se što prije jer smo ograničili broj timova, a već danas imamo potvrđeno pet timova!

Kakvi su pojedinci dobri kandidati za Algebrin MBA program? Kakva su iskustva nakon prve dvije godine provedbe obnovljenog programa koji je fokusiran na e-leadership?

Iskustva naših polaznika tijekom prve dvije godine provedbe obnovljenog programa, nakon što smo preuzeli i posve osuvremenili raniji program IgBS-a, nastavljajući se naravno oslanjati na sjajnu suradnju s jednom od vodećih poslovnih škola, su izuzetno dobra. Na Algebrin MBA program upisuju se primarno kandidati koji su već došli do određenog stupnja u razvoju karijere i treba im čvrsta podloga za nastavak rada na uglavnom menadžerskim pozicijama. Naši studenti, dolaze i iz menadžerskog i iz tehnološkog svijeta – jedni traže više poslovnih vještina i vještina vođenja, a drugi žele naučiti kako nove tehnološke modele primijeniti u praksi. Zajedničko im je da ih i jedne i druge zapravo zanima kako bi trebali zajedno raditi da provedu svoje organizacije kroz digitalnu transformaciju i adresiraju nove prilike. Tijekom godina provedbe ovog programa ostvarena su i brojna prijateljstva među studentima pa bih i tu razinu poslovnog networkinga istaknula kao veliku prednost.

Što s nama koji nemamo dvije godine vremena ili se smatramo nedovoljno iskusnima za cijeli MBA program?

Za one kojima poslovni i privatni raspored ne dopušta pohađanje dvogodišnjeg e-Leadership MBA programa Visokog učilišta Algebra, od svibnja je dostupna i skraćena verzija tog programa u obliku Mini MBA programa.

Mini MBA program posebno je dizajniran za potrebe zaposlenika tvrtki, koji su na rukovodećim pozicijama ili posjeduju potencijal u budućnosti preuzeti takve uloge. Programom su kroz odgovarajuće programske module obuhvaćene glavne teme dvogodišnjeg e-Leadership MBA programa, ali u kraćem obliku i sa snažnim naglaskom na leadership, digitalnu transformaciju, inovacije i nove poslovne modele u digitalnoj ekonomiji. Kao i na dvogodišnjem e-Leadership MBA programu, polaznici Mini MBA programa razvijat će timski projekt i pripremati poslovni plan uz stručno vodstvo i podršku mentora.

Nastava se izvodi u blokovima od po dva dana, jednom mjesečno tijekom perioda od šest mjeseci. Izvode ju profesori i suradnici Visokog učilišta Algebra te predavači s Kelley School of Business.
Naravno, dvogodišnji MBA program logičan je izbor za one koji žele ući u dubinu razvoja poslovnih modela u digitalnoj transformaciji bilo kao startup ili kao dio korporacije, lansirati nove usluge na globalno tržište, naučiti upravljati podacima, projektima, biti konkurentni i zanimljivi ulagačima ali i zaposlenicima koji žele sudjelovati i razvijati zanimljive projekte.

MBA program se bira jednom u životu. Što je sve važno razmotriti prije odluke i kako složiti prioritete pri odabiru programa?

Prilikom odabira MBA, zaista je važno posložiti prioritete i biti jasan što od takvog bogatog i intenzivnog programa očekujete. Izaberite onaj koji daje odgovore na buduće poslovne izazove, kako tehnologija utječe na život i poslovanje. Iako je cijena mnogima važan kriterij odabira, puno je važniji omjer cijene i kvalitete. Ako ste dobri, financijsku razliku brzo ćete nadoknaditi kroz napredovanje na poslu. Vrijeme potrošeno na osrednjem programu nećete nadoknaditi nikad. Osim samog sadržaja programa, MBA programe karakteriziraju predavači i sami studenti. MBA program je vrlo praktičan i znanje prikupljate 360° - od predavača, literature koju preporučuju i kolega iz grupe.

Kako pomiriti i uskladiti sve obiteljske i poslovne obaveze, te još i pronaći vremena za MBA studij? Kakva su vaša osobna iskustva, ali i iskustva vaših polaznika?

Svi imamo 24 sata dnevno na raspolaganju, a imamo i izbor kako ćemo te sate iskoristiti. Razumljivo je da netko ne vidi kako je moguće uz sve aktualne obiteljske i poslovne obveze ubaciti još i MBA koji ipak iziskuje vrijeme i energiju, no ako vam edukacija pomaže da neke poslovne obveze riješite brže i bezbolnije sada i ubuduće, onda ste uložili vrijeme sada kako biste ga znali uštedjeti u budućnosti. Zlatno je pravilo da se obveze raspoređuju prema raspoloživom vremenu – naša praksa je pokazala da oni koji imaju puno obaveza često naprave sve zadatke u kraćem vremenu od onih koji imaju više vremena na raspolaganju.

Na kraju, pozivam sve zainteresirane kandidate da prouče propozicije i da se svakako prijave za ovo zanimljivo natjecanje talenata u e-leadershipu, tijekom kojega će do izražaja doći sva njihova poslovna znanja, vještine i kreativnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?