Kršćanski susreti "Hrvatska za Isusa" crkava reformacijske baštine

Potaknuti lošim duhovnim, moralnim, socijalnim i gospodarskim stanjem u Hrvatskoj te vjerom u Isusa Krista kao jedinim odgovorom, Forum zagrebačkih crkava reformacijske baštine u Zagrebu će 14. lipnja prirediti cjelodnevne Kršćanske susrete "Hrvatska za Isusa". L

Na susretima će sudjelovati 40-ak crkava reformacijske baštine iz Hrvatske, a očekuje se oko tisuću sudionika, rekli su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare.

Susreti će početi sutra u 19 sati uvodnim programom s bogoslužjem u bivšem kinu "Uraniji" na Kvaternikovu trgu.

U subotu ujutro vjernici će se okupiti na Trgu sv. Marka i molitvom za vlasti početi Kršćanske susrete "Hrvatska za Isusa". Molitvu će predvoditi i prigodnom se riječi obratiti Peter Kuzmič, predsjednik Evanđeoske crkve u Hrvatskoj i rektor Evanđeosko-teološkog fakulteta u Osijeku.

Želja je kršćana da molitvom blagoslove vlasti te iskažu Bogu potrebu za promaknućem pravednih i moralnih političara, rekli su organizatori. Nakon molitve kršćani će se spustiti na Trg bana Jelačića i u svečanu mimohodu gradskim ulicama, noseći transparente s biblijskim porukama i pjevajući kršćanske pjesme, doći na Cvjetni trg gdje će se održati cjelodevni susreti "Isus je odgovor".

Na Cvjetnom će trgu kratku biblijsku poruku građanima uputiti propovjednici i pastori Mladen Jovanović, Tomislav Čanji, Oliver Buljat, Tomislav Zorić, Božan Cvitanović i Stanko Jambrek.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završnu poruku "Hrvatska za Isusa" građanima će navečer uputiti pastor Damir Šićko Alić.

Na Cvjetnom trgu sudjelovat će i kršćanski glazbeni sastavi, dramske i plesne skupine.

Organizatori su novinare izvijestili kako su od grada Zagreba zatražili novčanu pomoć za održavanje Kršćanskih susreta, ali su usmeno odbijeni, a pismeni odgovor još nisu dobili.

Danas ih je primio posebni savjetnik gradonačelnice za društvene djelatnosti Stipe Zeba i najavio je da će doći na Susrete.

Zatražili su i sastanak s predstojnikom Vladine Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Goranom Granićem, ali im je usmeno odgovoreno da je zauzet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara