Krstičević ispratio hrvatske vojnike u Poljsku

Krstičević ispratio hrvatske vojnike u Poljsku
Foto: HINA/ Igor KOKORUŠ/ ik

POTPREDSJEDNIK vlade i ministar obrane Damir Krstičević ispratio je u bjelovarskoj vojarni Bilogora na misiju NATO-a u Poljskoj peti kontingent Oružanih snaga u čijem je sastavu 80 pripadnika i pripadnica Hrvatske vojske.

Tijekom idućih šest mjeseci kontingent će biti smješten na sjeverozapadu Poljske u kojem je smještena borbena grupa NATO-a koju, uz Hrvatsku vojsku, čine pripadnici oružanih snaga SAD-a, Rumunjske i Velike Britanije.

Zahvalio obiteljima vojnika na potpori

Potpredsjednik Krstičević zahvalio je obiteljima vojnika na potpori, a sudjelovanje Hrvatske vojske u aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti smatra odrazom poštovanja i solidarnosti prema poljskom narodu, ali i temeljnom obvezom Hrvatske kao članice NATO-a

"Budite dostojni predstavnici časne pobjedničke Hrvatske vojske i naše domovine i uvijek svjesni žrtve koju su položili naši hrvatski branitelji", poručio je ministar Krstičević poželjevši pripadnicima kontingenta uspješnu i sigurnu misiju te sretan povratak obiteljima.

Koncept Ojačane prednje prisutnosti usmjeren je na podizanje sigurnosti građana Saveza na tom području. Sudjelovanjem u aktivnostima Ojačane prednje prisutnosti članice NATO-a dokazuju jedinstvo, sposobnost i spremnost za obranu integriteta i suvereniteta granica.

Uz članove obitelji i prijatelja, ispraćaju su nazočili zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga general-pukovnik Drago Matanović, vojni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj brigadir Robert Matthers, predstavnici Grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije, kao i predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara