Krstičević prijavljen za ubojstvo 81 srpskog civila, evo kako to komentira

Krstičević prijavljen za ubojstvo 81 srpskog civila, evo kako to komentira
Foto: FAH

SRPSKI odvjetnik Dušan Bratić podnio je tužiteljstvu za ratne zločine Srbije kaznenu prijavu protiv hrvatskog ministra obrane i potpredsjednika hrvatske vlade Damira Krstičevića i suučesnika zbog sumnje da su 1995. ubili 81 civila srpske nacionalnosti, piše beogradska Politika.

Bratić zastupa bivšeg pilota JNA Ljubomira Bajića koji je raketirao Banske dvore u jesen 1991., zbog čega se protiv njega u Zagrebu vodi istraga.

Politika prenosi tvrdnje da je Krstičević bio zapovjednik 4. gardijske brigade Hrvatske vojske koja je sudjelovala u raketiranju kolone srpskih izbjeglica u mjestu Bravnice, kod Jajca u BiH, 12. i 13. rujna 1995.

Po pisanju lista, srpski civili ubijani su pucnjima iz vatrenog oružja i ispaljivanjem raketa iz raketnog bacača na izbjegličku kolonu koja se kretala putem Donji Vakuf - Jajce.

Krstičević: Očito sam nekima trn u oku

Bratić u kaznenoj prijavi tvrdi da su Krstičević i suučesnici čija se imena ne navode u agencijskoj vijesti, počinili dva kaznena djela - ratni zločin protiv civilnog stanovništva i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

"Pogledajte, očito sam mnogima trn u oku, vjerojatno što jačam pobjedničku hrvatsku vojsku na jedan pravi način. Što se tiče mog ratnog puta, čist je, na njega sam ponosan, put 4. gardijske brigade je put ponosa i junaštva, crvene beretke u Domovinskom ratu napravile su sve što su trebale, iznimno sam sretan što sam im zapovijedao", izjavio je Krstičević te dodao da on ovu prijavu uopće ne smatra prijavom.

"Očito mnogi žele možda danas uprljati 4. brigadu i mene kao ratnog zapovjednika. Potpuno sam čist i nevin", kazao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara