KUD "Filip dević" iz Splita nastupio u New Yorku

KULTURNO umjetničko društvo "Filip Dević" iz Splita održalo je koncert u New Yorku nastupivši pred oduševljenom publikom američkih Hrvata i Amerikanaca.

KUD "Filip Dević" nastupio je u nedjelju u prepunom Hrvatskom centru na Manhattanu izvevši pred oduševljenom publikom poznate hrvatske pjesme i plesove među.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nastup društva koje se sastoji od mješovite klapske grupe, folklornog ansambla i svirača organizirali su hrvatski generalni konzulat i hrvatska katolička župa Sv. Ćirila i Metoda iz New Yorka.

Kulturno umjetničko društvo "Filip Dević" osnovano je 1950. godine i do sada je u njegovom radu sudjelovalo više od osam tisuća članova njegujući hrvatsku kulturnu baštinu. Društvo je održalo više od 2.500 tisuće koncerata u Hrvatskoj i svijetu i pedesetak puta nastupilo na festivalima i smotrama folklora u inozemstvu.

Gostovanje "Filipa Devića" u Sjedinjenim Državama financirali su hrvatski iseljenici iz New Yorka i Houstona. Društvo će 13. i 14. studenoga nastupiti i na festivalu etničkih zajednica "Slavic Heritage" (Slavenska baština) u Houstonu u Teksasu kojemu je hrvatska zajednica jedan od domaćina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara