Kujundžić laže o svojoj drugoj elitnoj kući, tvrdi da vrijedi samo 900.000 kuna

Kujundžić laže o svojoj drugoj elitnoj kući, tvrdi da vrijedi samo 900.000 kuna
Foto: Marko Lukunic/Pixsell

MINISTAR zdravstva Milan Kujundžić jučer je pokušao objasniti kako su on i supruga kupili novu kuću u Zagrebu. Tvrdi kako su kupili kuću za 195.000 eura te da je cijela transakcija bila transparentna i zakonita, a kupnju je prijavio Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa.

Podsjetimo, Telegram je objavio da je Kujundžićeva obitelj krajem prošle godine kupila još jednu kuću u Zagrebu, čija je vlasnica njegova supruga Tatjana Kujundžić, te da je kuću s okućnicom u Maksimiru, ukupne površine 288 četvornih metara, platila 1,462.500 kuna. Pritom su upozorili kako u ministrovoj imovinskoj kartici nisu vidljiva sredstva iz kojih je obitelj Kujundžić mogla isplatiti tu nekretninu.

Tvrdi da su digli kredit od 100.000 eura, a još 40.000 eura posudili od prijatelja

"Možda će zvučati patetično ili opravdavajuće, ali u slučaju mog životnog puta krajnje realno - cijeli život sam radio, cijeli život sam stvarao, cijeli život sam štedio i cijeli život sam bio u kreditima", naveo je večeras Kujundžić u reakciji na objavu u medijima.

"Pred kraj svog radnog vijeka moja supruga i ja smo zaključili da bi za mirnu i sigurnu starost bilo dobro investirati u kupnju nekretnine. Stoga smo odlučili kupiti kuću u Zagrebu u vrijednosti 195.000 eura (protuvrijednost u kunama). S obzirom da godinama, a i sada, imamo mjesečni zbroj plaća preko 40.000 kuna, odlučili smo podići kredit, uložiti ušteđevinu i nešto posuditi od prijatelja", dodao je.

Ministar zdravstva navodi kako su za kupnju kuće podigli kredit od 100.000 eura u PBZ-u, 55.000 eura platili iz ušteđevine koja je na računu u PBZ-u, a 40.000 eura privatno posudili od prijatelja, pri čemu je ugovor o pozajmici kod kupnje kuće ovjeren kod javnog bilježnika te novac uplaćen na račun prodavatelja kuće.

"Dakle, sve transparentno i zakonito. Kupnju kuće sam prijavio Povjerenstvu", istaknuo je Kujundžić.

Kujundžić elitnu kuću u Zagrebu procijenio na samo 900.000 kuna

No, pojavio se novi problem. Kujundžić je, dakle, prijavio da obiteljska kuća u Markuševcu, u kojoj sa suprugom godinama živi, vrijedi samo 900.000 kuna.

Telegram je sada došao do službenih podataka vještačenja banaka koje su od 2010. nekoliko puta procjenjivale tu nekretninu. 

Kuću za koju je ministar Povjerenstvu za sukob interesa tvrdio kako vrijedi 900.000 kuna vještaci PBZ-a procijenili su na više od dva milijuna kuna. Vještaci OTP-a bili su nešto konzervativniji, no njihova je procjena i dalje gotovo dvostruko veća nego je Milan Kujundžić tvrdio.

"Iznos od 900 tisuća kuna unesen je u imovinsku karticu sukladno konzultiranju vještaka prije tri i pol godine, dok je procjena PBZ-a učinjena nedavno, a radi se o istom objektu bez promjena", rekao je Kujundžić.

Telegram je došao i do ugovora o stambenom kreditu koji su Tatjana i Milan Kujundžić s PBZ-om potpisali 2010., kada su kupovali spomenutu kuću u Markuševcu, i tada je banka procijenila da vrijedi 2,373.450 kuna. Dakle gotovo milijun i pol kuna više nego je ministar prijavio Povjerenstvu za sukob interesa.

2016. godine rađena je i procjena kuće prema OTP banci, i vještaci su tvrdili da je vrijednost kuće 1,680.000 kuna. Dakle, 800.000 kuna više nego što je ministar prijavio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara