Kujundžić: Nikad nismo rekli da odustajemo od Imunološkog zavoda

Kujundžić: Nikad nismo rekli da odustajemo od Imunološkog zavoda

Foto: FAH

MINISTAR zdravstva Milan Kujundžić izjavio je kako nikada nije rečeno da će se odustati od Imunološkoga zavoda već se samo traže najprihvatljivija financijska i tehnička rješenja.

Novinarima koje je prije početka Vladine sjednice zanimalo hoće li Vlada prepustiti stečaju Imunološki ili će naći neko drugo rješenje Kujundžić je odgovorio kako "nikada nije rečeno da će se odustati od Imunološkoga, ovdje se samo traže najprihvatljivija rješenja, kako financijska tako i tehnička".

Ustvrdio je kako ne zna ništa o sastanku zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića s predstavnicima sindikata Imunološkog zavoda, niti je s njim do sada razgovarao o sudbini Zavoda, ali je uvijek otvoren za razgovor i bio bi sretan da u Imunološki zavod uđu ozbiljni hrvatski investitori.

Povjerenstvo još istražuje opcije

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Što se tiče stručnog povjerenstva koje je osnovao kako bi donijelo zaključak o budućnosti Zavoda, Kujundžić je najavio da će ono razmatrati moguće opcije još nekoliko tjedana.

"To su ozbiljni izračuni glede tržišta i cijena, s jedne strane investiciju treba procijeniti, što je relativno lakše, ali za vratiti se na svjetsko tržište sa cjepivima treba napraviti vrlo ozbiljan marketinško - financijski izračun", istaknuo je Kujundžić.

Također je najavio skori sastanak s predstavnicima sindikata Imunološkog zavoda poručivši da se razgovara sa svima, čime se njeguje kultura dijaloga.

Kujundžić nije znao novinarima reći kada će biti sastanak sa sindikalcima, no iz njihovih se krugova doznaje da bi se to trebalo dogoditi 19. siječnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara