Kukuriku vlada imat će četiri potpredsjednika, na čelu Ministarstva branitelja bit će Fred Matić?

Foto: Damjan Tadić / Cropix

ZORAN MILANOVIĆ bi sredinom idućeg tjedna trebao dobiti mandat za sastavljanje nove Vlade od predsjednika Ive Josipovića. No, dogovori unutar koalicije o podjeli fotelja i dalje traju.

HRT javlja kako je novost da bi Vlada imala četiri potpredsjednika: Radimira Čačića, koji bi bio i ministar gospodarstva, Nevena Mimicu, Milanku Opačić te navodno Branka Grčića, koji bi obnašao i dužnost ministra regionalnog razvoja i fondova EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također, kao mogući ministar branitelja spominje se Fred Matić, a Ministarstvo pravosuđa vodio bi Orsat Miljanić. Nepoznanice ostaju - pravosuđe, znanost, kultura i poljoprivreda. Dogodio se obrat u resoru obrane. Tako se, umjesto Miranda Mrsića, sada spominje Ante Kotromanović.

Kao budući ministar graditeljstva spominje se Ivan Vrdoljak, iz HNS-a. On je izjavio kako se mora pokrenuti projekt poticane stanogradnje, obnove svih javnih objekata po pitanju energetske održivosti i održivog razvoja. "To znači rekonstrukcija škole, vrtića, svih zgrada, što u vlasništvu države, što lokalnih samouprava", kazao je.

Budući premijer Zoran Milanović kazao je kako je proces sastavljanja nove vlade gotovo dovršen te da će sve biti u skladu s Ustavom i zakonima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara