Kuma ministrice Žalac koja je pijana pregazila ženu i pobjegla napustila HDZ

Kuma ministrice Žalac koja je pijana pregazila ženu i pobjegla napustila HDZ
Foto: Požeška nadbiskupija

MARIJANA OBRADOVIĆ, kuma ministrice Gabrijele Žalac, više nije članica HDZ-a, a tu je informaciju potvrdio i predsjednik HDZ-a Požeško-slavonske županije Željko Glavić.

Na pitanje je li Obradović sama odlučila izaći iz HDZ-a ili je izbačena, Glavić je za Hinu rekao kako su je pozvali da to učini i ona je to učinila.

"Pozvali smo je da to učini i ona je to učinila zbog nanošenja štete ugledu stranke, jer je u pijanom stanju skrivila prometnu nesreću u kojoj je bila jedna osoba ozlijeđena i što se udaljila s mjesta nesreće ne pružajući pomoć ozlijeđenoj osobi", rekao je Obradović.

Istaknuo je da takve okolnosti upućuju na to da više ne bi trebala biti članica Hrvatske demokratske zajednice.

'Slučaj Obradović' i odluku Državnog odvjetništva da se za taj slučaj zatraži medicinsko vještačenje nije želio dalje komentirati.

Prema priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Požegi od petka, 22. ožujka, u slučaju prometne nesreće Marijane Obradović, bez navođenja njezina imena, naloženo je zaustavljanje postupka, jer Državno odvjetništvo poduzima radnje u cilju utvrđivanja postojanja elemenata kaznenog djela.

U priopćenju stoji da je po zahtjevu policije, državno odvjetništvo 31. prosinca 2018. izdalo nalog za toksikološko vještačenje krvi i urina vozačice, a 11. ožujka 2019. zaprimilo je nalaz tog vještačenja s izvješćem policije, bez medicinske dokumentacije o ozljedama oštećenice. U izvješću policije stoji da se radi o lakim tjelesnim ozljedama, te o prekršaju.

Nakon novinarskog upita, Državno odvjetništvo je  20. ožujka  zatražilo od policije informaciju o postupanju te je istog dana, na traženje Općinskog državnog odvjetništva u Požegi dostavljena medicinska dokumentacija o ozljedama oštećenice iz prometne nesreće.

Nakon toga Državno odvjetništvo naložilo je medicinsko vještačenje ozljeda radi njihove kvalifikacije, nakon čega će se utvrditi sve okolnosti nastanka prometne nesreće te donijeti državnoodvjetnička odluka.

Ministrica Gabrijela Žalac je, podsjetimo, dan nakon što je autom udarila djevojčicu u Vinkovcima bila kuma na krštenju djeteta Marijane Obradović.

Pijana autom udarila ženu pa pobjegla

Marijana Obradović, podsjetimo, 30. prosinca prošle godine u pijanom je stanju (1,34 promila alkohola u krvi) svojim automobilom VW Golfom, u kojem je vozila i dvoje svoje malodobne djece, naletjela na pješakinju Nataliju Baričević koja se kretala nogostupom. Nakon nesreće kuma ministrice Žalac pobjegla je s mjesta događaja, a policija ju je pronašla zahvaljujući prometnoj tablici koja je otpala s automobila u naletu na pješakinju.

Sad već bivša članica HDZ-a, Marijana Obradović, bila je na listi HDZ-a na prošlim lokalnim izborima za skupštinu Požeško-slavonske županije. Listu je nosio još uvijek aktualni župan Alojz Tomašević koji također više nije član HDZ-a, zbog obiteljskog nasilja.

Ovo je već drugo isključenje iz HDZ-a u Požegi u samo tjedan dana. Prošlog utorka iz stranke je isključen Igor Krizmanić, član gradskog i županijskog odbora HDZ-a Požege. Krizmanić je bio i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Požege. Njega je kći optužila za obiteljsko nasilje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara