Kunst: Današnji sastanak s Račanom kraj pregovora o izmjenama ZOR-a

PREDSJEDNIK Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH) Boris Kunst očekuje kako će se nakon današnjeg sastanka sindikalnih čelnika s premijerom Ivicom Račanom o izmjenama Zakona o radu (ZOR) konačno moći staviti točka na taj zakon.

"Morat ćemo otvoreno razgovarati s premijerom o još dosta spornih pitanja, kao što su otpremnine i otkazni rokovi, broj zaposlenih kod malih poslodavaca, mogućnosti sindikalne solidarnosti i drugim pitanjima", rekao je Kunst na konferenciji za novinare.

Ako se ne postigne dogovor o izmjenama ZOR-a, Kunst smatra da bi sindikalne središnjice trebale do sredine lipnja zajedno organizirati referendum među članstvom o prihvaćanju novog ZOR-a, a zatim i opći štrajk.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

URSH u subotu, 24. svibnja, u Puli organizira svoj drugi izborni kongres na kojem je Kunst zasad jedini kandidat za predsjednika. Ta središnjice, po njegovim riječima, okuplja 30 granskih sindikata s 50.000 članova.

Na kongresu će biti prihvaćena Rezolucija o socijalnom i ekonomskom razvoj, koju će uputiti Vladi. "U njoj ćemo zatražiti da Vlada u preostalim mjesecima na vlasti program temelji na realnim činjenicama teškog socijalnog i ekonomskog stanja", ističe Kunst.

Kunst smatra da socijalno partnerstvo u Hrvatskoj nije zaživjelo jer su sindikati dovedeni u situaciju da brane poteze koji idu na štetu radnika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara