Kupujmo hrvatsko u Karlovcu- ministar Vukelić o karlovačkim metalskim tvrtkama

U akciji Hrvatske gospodarske komore "Kupujmo hrvatsko" danas su se u Karlovcu predstavile 154 domaće tvrtke, među kojima 28 iz Karlovačke županije. L

Na Trgu Matija Gupca u središtu grada dvostruko je više štandova, a i znatno više Karlovčana nego za prošlogodišnje akcije "Kupujmo hrvatsko".

Među mnogobrojnim političarima i javnim osobama akciju je podupro i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva, Karlovčanin Branko Vukelić, koji je rekao da bi građani Hrvatske i nakon akcije trebali kupovati domaće proizvode jer će se tako osigurati dosadašnja razina proizvodnje i omogućiti razvoj hrvatskih tvrtaka.

Odgovarajući na novinarska pitanja, ministar Vukelić je rekao da su se jučer Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Ministarstvo financija dogovorili da se dvije karlovačke metalske tvrtke - "Adria Diesel" i "Kordun" za nekoliko dana, a najkasnije za nekoliko tjedana, nađu na dnevnom redu Vlade.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjeren sam da će nakon jučerašnjeg dogovora Vlada podržati plan da se nekoliko godina stari dugovi 'Adria Diesela' i 'Korduna' vjerovnicima u vlasništvu države pretvore jednim dijelom u vlasnički udjel tih tvrtki, a dijelom reprogramiraju", rekao je ministar novinarima.

Također je rekao da će Vlada pomoći koliko može, a da lokalna uprava i samouprava te menadžment tih tvrtaka trebaju preuzeti i svoj dio posla za trajno restrukturiranje i sanaciju.

(Hina) xvhor yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara