"Kupujmo slovensko": Da bi došao do Mercatora, Todorić širom otvara vrata slovenskim proizvodima u Konzumu

Foto: vlada.hr

AGROKOR Ivice Todorića Pivovarni Laško nudi sada za dionice slovenskog Mercatora 230 eura po dionici, dok je dosadašnja ponuda bila 206 eura po dionici, piše današnje izdanje slovenskog Finance. Usporedo s pregovorima o Mercatoru prvi čovjek Pivovarne, Laško Dušan Zorko, pregovora s hrvatskim lancem Konzum o boljoj prodaji i dostupnosti njihova piva na policama tog trgovačkog lanca.

Kupujmo hrvatsko, ali i slovensko

Todorić, kako bi omekšao slovensku javnost, spreman je na police Konzuma stavljati više slovenskih proizvoda, a već je konkretizirana suradnja odnosno dogovoreno je povećanje otkupa Laškog piva. Zorko je za Finance potvrdio da su primili pismo Konzuma o komercijalnoj suradnji Pivovarne i tog hrvatskog trgovačkog lanca.

Recimo kako se Konzum upadljivo reklamira pod sloganom "kupujmo hrvatsko" pa će biti zanimljivo gledati marketing slovenskih proizvoda u Konzumovim trgovinama.  

Pahorova uloga

Finance također otvara i pitanje umiješanosti premijera Boruta Pahora oko preuzimanja Mercatora. Prvi čovjek slovenskog Dinersa Tomaž Lovše nedavno se sastao s Pahorom, a za sada nema službenog odgovora koja je bila tema njihova razgovora. Kalkulira se da je upravo bio ulazak Agrokora, a Finance vidi poveznicu da je Lovše radio za Agrokor.

Direktor Dinersa demantirao je da radi u korist Todorića, no zanimljivo je kako je njegov stav da bi i za Mercator i za Agrokor najbolje bilo strateško povezivanje. Prema neslužbenim informacijama službena politika Slovenije ne želi se miješati niti se može miješati u prodaju Mercatora, no neslužbeno Pahor bi to izbjegao pod svaku cijenu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara