Kuret po uzoru na velikog šefa HDZ-a narodu uoči izbora nudi "kruha i igara"

Kuret po uzoru na velikog šefa HDZ-a narodu uoči izbora nudi "kruha i igara"

"OBEĆANJA koja daju moji protukandidati poput toga da neće biti nezaposlenosti i podstanara u Splitu, su laž", rekao je na konferenciji za novinare HDZ-ov kandidat za splitskog gradonačelnika Ivan Kuret, koji je ostale kandidate optužio da građanima "obećavaju nemoguće".

"Ne postoji niti jedan grad u svijetu koji nema nezaposlenih i podstanara", kaže Kuret, te poručuje Kerumu da bi trebao svojim zaposlenicima osigurati 13. plaću i stanove prije nego počne umirovljenicima obećavati 13. mirovinu. No, ni Kuret u svom programu, koji je danas predstavljao, nije propustio obećati kako će naći stan za svakoga - "za mlade, obitelji, branitelje socijalno ugrožene, u vlasništvo ili najam".

Kruha i igara

"Zbog političke demagogije Ranka Ostojića, ljudi ne vole politiku i političare", okomio se Kuret i na SDP-ovog kandidata, za kojeg kaže kako u svom programu koristi podatke iz 2007. godine. "Primjerice on govori da je proračun Rijeke veći od proračuna Grada Splita, što nije točno. Navodi Galeriju Umjetnina kao dio svog programa, koju otvaramo sutra. Razumio bih da je to neki mali projekt, ali Galerija Umjetnina se radi već tri godine i u nju je uloženo gotovo 40 milijuna kuna i g. Ostojić to ne zna", rekao je Kuret koji nije u svom izlaganju prezao ni od "pucanja" na niske strasti birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbolji pokazatelj kakav Split vidim i želim, a i kakav on već sada jest, je jučerašnja fešta Sv. Duje i sinoćnji koncert na Rivi", rekao je Kuret i tako pokazao da je od šefa stranke naučio pravu formulu uspjeha - narodu samo treba "kruha i igara".

Sedam Kuretovih koraka

Kuret se u svom programu naveliko poziva na Split kao grad kulture i siguran grad za obiteljski život, te ističe kako će posebnu pozornost pridavati ekologiji, a kao prvih sedam koraka u potencijalnom idućem mandatu navodi: besplatan prijevoz za sve studente i učenike, stipendije za sve studente s prosjekom iznad 4,0, besplatne laptope za učenike osmih razreda osnovnih škola, povećane porodiljne naknade, dvostruko veće božićnice umirovljenicima, subvencioniranje 1 posto kamate za kredit svima koji kupuju ili grade prvi stan i plaćanje komunalnih doprinosa za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata u ratama.

P.V.
Foto: Joško Ponoš / CROPIX

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara